Пацифичка флота је у приправности

0

Пацифичка флота је у приправности.

Прочитајте још:  Бугарско Министарство одбране: Русији и НАТО-у се не сме дозволити сукоб у Црном мору
Пацифичка флота (Пацифиц Флеет) у пуном саставу је узбуна и доведена у највиши степен приправности. Ово је саопштио шеф Министарства одбране (МО) Руске Федерације Сергеј Шојгу на састанку са руководством ресора.

„У складу са одлуком врховног команданта Оружаних снага (ОС) Руске Федерације, у циљу процене стања и повећања спремности органа војне команде и управљања, трупа и снага за решавање задатака за њихову намену у свим стратешким правцима, Министарство одбране Русије наставља са праксом спровођења ненајављених инспекција. Данас од 9 часова (по владивосточком времену) Тихоокеанска флота у пуном саставу је подигнута у приправност и почела је да доводи Пацифичку флоту у највиши степен борбене готовости. Такође, у догађај је укључен део Ваздушно-космичких снага (ВКС), војних јединица и јединица за подршку. Главни циљ ове провере је повећање способности Оружаних снага да решавају задатке одбијања агресије потенцијалног непријатеља са океанског и морског правца“, рекао је генерал армије.

Прочитајте још:  Уништени положаји укронациста одакле је гађан Доњецк
Шојгу је додао да ће верификација снага Пацифичке флоте имати низ карактеристика.

„Пре распоређивања снага у рејоне вежби, планирано је да се у кратком року отвори подводна ситуација на прилазима базама снага флоте. Главне вежбе са групацијама бродова треба изводити са одређивањем непријатељских дејстава и у тешком окружењу за ометање. У пракси је неопходно разрадити методе деловања за спречавање распоређивања непријатељских снага у оперативно важном региону Тихог океана – јужном делу Охотског мора и одбити његово искрцавање на јужни Курил Острва и Сахалин, – рекао је он. „Молим вас да током целе провере обратите пажњу на развој мера за сузбијање замишљеног непријатеља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Руска авијација погодила осам командних центара украјинске војске
Шеф Министарства одбране задужио је заменика министра одбране Александра Фомина да војним аташеима донесе информације о задацима изненадне инспекције.

Заузврат, начелник Генералштаба Валериј Герасимов рекао је да је створена ситуација типична за период директне претње агресије да би се проверила флота. Према његовим речима, провера ће се одвијати у три етапе. У првој фази биће стављени у потпуну приправност флота, дежурства ПВО и јединице авијације, у другој фази размештање поморских снага у рејонима формирања група, као и подизање ПВО. снаге борбене узбуне, биће обезбеђене, а у трећој етапи ће се разрађивати задаци борбене обуке.

Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *