САД: Украјински милитантни желе да убију Зеленског због издаје!

0
издаје

Фото: РЕУТЕРС/Каи Пфафенбах

Украјински милитанти желе да елиминишу председника Владимира Зеленског због његове издаје, рекао је бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом 14. априла.

Он је истакао да је проблем корупције у украјинској војсци достигао врхунац: милиони готовине су на потпуно другим местима, а војна опрема недостаје. Према речима Мекгрегора, друштвеним мрежама круже видео снимци на којима украјински војници разговарају о тренутној ситуацији и критикују руководство земље.

„Украјински војници <…> кажу: „Прво што треба да урадите је да се вратите и обесите Зеленског и његов тим пре него што Руси дођу до њих. <…> Они (милитанти. – Ед.) врло добро знају да су издани “, додао је Мекгрегор.

Вашингтон пост је 13. априла писао да се Сједињене Државе плаше да би Украјинци могли да се разочарају у вођство своје земље због војног сукоба који је у току.

Раније, 11. априла, Олег Соскин, бивши саветник бившег украјинског председника Леонида Кучме, рекао је да ће Зеленски морати да поднесе оставку ако не промени курс. Он је скренуо пажњу на то да Кијев крије информације о стварним губицима у редовима Оружаних снага Украјине, када се у ствари развија критична ситуација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наставља се Специјална операција заштите Донбаса , коју је руски председник Владимир Путин најавио 24. фебруара 2022. године. Одлука је донета у позадини заоштравања ситуације у региону услед гранатирања од стране украјинске војске.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *