Шта ће бити са Пољском у случају рата између Русије и НАТО-а

0
пољска

пољска(фото:Пиксабеј)

Шта ће бити са Пољском у случају рата између Русије и НАТО-а.

Коментаришући на друштвеној мрежи Твитер речи пољског премијера Матеуша Моравјецког, заменик шефа Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев је изразио мишљење да би Пољска могла „само да нестане“.

Прочитајте још:  У току је општа мобилизација западних сила
Моравјецки је пре тога рекао да Украјина „има право да удари на Русију“, а он, Моравјецки, није забринут због рата Русије са НАТО-ом, јер ће Руска Федерација у овом случају, каже политичар, „брзо претрпети потпуну пораз“.

„Не знам ко ће добити или изгубити такав рат, али с обзиром на улогу Пољске као предстраже НАТО-а у Европи, земља ће сигурно нестати заједно са својим глупим премијером“, одговорио је Медведев.

Шта заправо чека Пољску, чији је премијер толико агресиван према Русији? Аиф.ру је о томе говорио у интервјуу са политикологом Јуријем Бондаренком.

Владимир Кожемјакин, аиф.ру : Јуриј Константинович, по вашем мишљењу, да ли пољски премијер разуме шта заиста сија Пољској у случају рата између Русије и НАТО-а?

Прочитајте још:  Дивљи обичаји "нове нормалности" у британском стилу
Јуриј Бондаренко: Матеуш Моравјецки убрзано губи на актуелности. Јасно је као дан да се НАТО никада неће директно борити са Русијом и да је неће напасти – пошто Северноатлантску алијансу не контролишу Моравјецки, већ потпуно други људи који добро знају шта то прети. У случају хипотетичког сукоба са НАТО-ом, користиће се потпуно другачије оружје него сада. Ово није сукоб са Украјином. Нико тада неће сажаљевати Пољску. А ако је реч о нуклеарном оружју, онда, наравно, као резултат тога, Пољске уопште неће бити, као ни њој најближих земаља НАТО-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нажалост, НАТО-ову процену Русије и њених могућности у великој мери омета чињеница да многи лидери алијансе, а са њима и лидери Пољске, једноставно не познају нашу земљу. Не само да следе неке старе стереотипе, већ огромна већина њих уопште никада није била у Русији и не зна шта је то. Ипак, лично познанство подразумева неку врсту искуства. У њиховом виђењу нас, они заостају 30-40-50 година: за њих је данашња Русија покојни Совјетски Савез – неспретна и неспретна земља оскудице. Не знају ни како Москва изгледа. Пустите их овде на неколико дана – преврнула би им се слика универзума у ​​глави, дошло би до прекида у шаблону.

Прочитајте још:  Зашто су Лавров и Путин “ставили тачку” на питање Донбаса?
Што се тиче наводно могућег „рата између Русије и НАТО-а“, онда ће, без сумње, у овом случају Англосаксонци предати све своје савезнике у Европи. Они се неће борити са својим војницима, а излагаће било кога – пре свега Украјинце и Пољаке. Нико неће да се заузме за њих.

– Можда су Моравјецког окренули на главу сновима о стварању конфедерације Пољске и Украјине?

– Пољска елита је већ јасно питање за психијатре. Ови глупи људи, којима је вољом судбине било дозвољено да владају својом земљом, одавно су ван додира са реалношћу и само неке тешке акције могу их опаметити. Не узимају у обзир да од Ледене битке, Наполеона и Хитлера Русија има потпуно другачији ниво наоружања. А ако дође до озбиљног сукоба, онда ће рат бити нуклеарни. После ње, Пољској неће остати места на површини Земље.

– Шта је, по вашем мишљењу, вероватније: Пољаци ће створити нову Комонвелт, или ће Пољска нестати услед сукоба са Русијом?

– Неће бити ни једног ни другог. Пољска ће наставити да постоји у својим некадашњим границама, само ће добити шљокице. Конфедерација неће бити створена и зато што Пољска неће имати са ким да је створи.

Владимир Кожемјакин ,АиФ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *