Курти и земље Квинте хоће да етнички очисте КиМ

0
срби ким, приштина, росу

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Циљ Аљбина Куртија, али и значајног броја земаља Квинте јесте да етнички очисте КиМ, тврди некадашњи председник Извршног већа Косова и Метохије Зоран Анђелковић за Танјуг.

Одржавање избора на северу покрајине, када се зна да Срби на њих неће изаћи, како он истиче, представља увођење расизма на велика врата.

“Циљ Куртија је да етнички очисти Косово, да ли кроз провокације или разним терористичким актима, да ли у једном дану… али више му одговора терористичким актима. Није само то да ли је неко рањен већ и то што људи ако их полиција тражи не знају шта је разлог па су принуђени да беже”, навео је Анђелковић за Танјуг.

Он је оценио и да су избори у четири општине на северу заказани за 23. априла ”чисто расистички”, али да не мисли да ће бити одложени.

Према његовим речима, међународна заједница која изборе види као демократске, између осталог, хоће да Курти свуда постави своје људе, па ако буде било потребно да се формира ЗСО да може да каже да одборници то не желе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Плашим се лажних избора и покушаја да инсталирају неког Куртија у свакој општини и кажу ‘ма каква ЗСО'”, рекао је Анђелковић и додао да неко то све допушта, као што су допустили и протеривање Срба из Хрватске.

Он је оценио и да је политика Берлина доста крива за подизање тензија на КиМ.

“Немачки амбасадор у Приштини када да је пуцано на Јовановића реагује као да су се побила два клинца”, рекао је Анђелковић и навео да би земље Квинте, а пре свега Немци и Енглези, морале да изврше притисак на Куртија.

Прочитајте још:  Васељенска патријаршија признала тзв. „македонску цркву“

“Потпуно сам уверен да, да Курти нема подршку, не би могао тако да се понаша” рекао је он и додао да премијер такозваног Косова чини све да избегне сваку обавезу.

Србија, како је додао, ради све, посебно од избијања сукоба у Украјини, да се сачува мир и безбедност јер јој историјске чињенице не иду на руку. Наиме, кад год су се велики сукоби дешавали у Европи- ниједан је није заобишао.

Разговоре у Рашки са Србима са КиМ Анђелковић је оценио као веома значајне јер су и чланови владе, а не само председник, чули директно са чим се све суочавају Срби са КиМ.

”Ово није питање само за председника, или одлуку владе…сваки министар мора да види колики допринос ће дати за економску стабилност у јужној српској покрајини, али и у разговорима са министрима других земаља како би престало малтретирање Срба”, навео је бивши функционер СПС.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *