Сунак: Особа са пенисом не може се сматрати женом

0
сунак

сунак

Ниједна особа са пенисом не може се сматрати женом, рекао је премијер Британије Риши Сунак подвлачећи да је “биолошки пол” од фундаменталног значаја када се састављају британски закони о једнакости.

У интервјуу за веб страницу “Кућа конзервативаца” Сунак је навео да, иако влада треба да има “саосећајност, разумевање и толеранцију према онима који размишљају о свом полу”, то не сме бити разлог за мешање у права биолошких жена.

Наговестио је и да ће влада вероватно наставити са потезима за измену Закона о равноправности који би увео експлицитну законску заштиту за биолошке жене у просторијама као што су свлачионице и болничка одељења.

“Биолошки пол је од виталног значаја у овим питањима. Не можемо то заборавити. И зато морамо да будемо сигурни, посебно када су у питању здравље жена, женски спорт и одвојене просторије. Морамо то да заштитимо”, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Тајмс” међутим тумачи да су његови коментари “намерно осмишљени” да повуку линију поделе са лидером лабуриста Киром Страмером који је раније овог месеца рекао да 99,9 одсто жена “наравно нема пенис”, али да је “веома малом броју људи који се идентификују са супротним полом потребан правни оквир за своју транзицију”.

Ко у Србији контролише запошљавање странаца можете читати овде.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *