Београдски вртић Звездани гај данима без грејања: У просторијама нема више од 15 C

0

Getty Images/ John Moore / Staff

Београдски вртић Звездани гај данима без грејања: У просторијама нема више од 15 C.

Деца која иду у државни вртић “Звездани гај” на Зведари већ пуних седам дана немају грејање, па се преко клима уређаја “сналазе” и догревају како се не разболели. Из управе вртића нису одговарали на упите Нове, иако су се родитеље деце у више наврата жалили.

Прочитајте још:  Београд: Шта је ово на небу?
Део родитеља из вртића „Звездани гај“ обратио се Новој како би нас обавестили да малишани у овој предшколској установи на Звездари од 10. априла немају грејање. Ову информацију добили су у интерној вајбер групи пре више од 7 дана.

„Поштовани родитељи, дошло је до прекида грејања у вртићу због квара. Очекује се поправка сутра у преподневним часовима. Тренутно се собе греју уз помоћ клима“, гласи порука упућена родитељима 10. априла у коју је и Нова имала увид.

Прочитајте још:  Београд: Радник пао са скеле, погинуо на лицу места
Од тада је прошло више од седам дана, али ништа се није урадило да се проблем санира. Напротив, иако је грејна сезона продужена, због чега и вртићИ мора да има грејање, радијатори су и данас хладни.

„Деца се и данас смрзавају, гарантујем да у просторијама нема више од 15 степени. Хладно је у просторијама где бораве деца, а греју се преко клима уређаја, што није довољно како би се просторије загрејале“, каже мајка једног детета која је желела да остане анонимна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  УПОЗОРИО НА ГРЕШКЕ У МЕРЕЊУ ЗАГАЂЕНОГ ВАЗДУХА, ПА ДОБИО ОТКАЗ: Побуна против нових критеријума
Нова је после ове информације контактирала је предшколску установу „Звездани гај“ како би проверила тачност тврдње, али су, након пребацивања са особе на особу, упутили новинаре на директорку Предшколске установе „Милицу Павловић“, али до објављивања текста није добијен одговор од надлежних на упите.

Подсетимо, градоначелник Београда Александар Шапић најавио је да ће Град Београд обезбедити новац да сва деца у Београду добију бесплатне вртиће. Како је навео Шапић, одлука ће се односити како на децу у државним, тако и на децу у приватним вртићима.

“Сва деца предшколског узраста биће субвенционисана са 100 одсто, невезано за то да ли иду у државне или приватне вртиће”, рекао је он.

Прочитајте још:  МУП: Забрана шетње у оквиру Европрајда остаје на снази
До сада је ситуација била таква да родитељи деце у државним вртићима плаћали су око 20 одсто економске цене вртића, што је око 5.500 динара, а град је покривао остатак, односно субвенционисао 80 одсто цене. Од следеће школске године град ће покривати пуну цену, па у државним вртићима ни тај трошак од 5.500 динара неће постојати.

Србин инфо/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *