Пољско млеко је ГМО; из ЕУ увозимо месо намењено уништавању, а ми га једемо! (ВИДЕО)

0
еу

Урош Давидовић

Уништавање стоке у Србији почело је од 2007. године када смо увели нека правила ЕУ која се не примењују ни у самој Европској Унији, рекао је новинар и дипломирани ветеринар Урош Давидовић, уредник емисије „Добра земља“, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Како је рекао, био је у Француској која је са другим земљама направила Европску Унију и тамо видео како се ради.

– И они су задали неки сет правила, и по томе се прасићима у Србији ударају ушне маркице и то кошта, пошто мора да дође ветеринарски техничар. Пад броја стоке је почео од 2007. године када је почело то обележавње животиња. Тад је све кренуло низбрдо, јер је то у великој мери бесмислено. Ветеринар треба да прави записник чак и за једну свињу. А у Францсукој, тамо нема маркица. Него фарма има тетовир број и он само штанцује и сам удара тај тетовир број, нема ветеринарског техничара. Ако избије неки проблем, зна се са чије је фарме потекло прасе – објашњава Давидовић.

Он је указао да та бирократија, и те институције које се код нас праве да би узеле неке паре пољопривредницима, тј. „служе за рекетирање“, воде нашу пољопривреду у тешку ситуацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Давидовић је указао и да је пољско млеко, које је сада можда и најзаступљеније на рафовима у Србији, заправо генетски модификовано. Наиме, открио је којим јефтиним генетски модификованим производом пољски сточари хране краве, а што је нашим сточарима забрањено.

– И сада долазимо до друге ствари. Не можете да забраните пољско млеко због споразума са Европском Унијом и због Светске трговинске организације, а нећете да дозволите увоз ове ГМО сточне хране и да учинимо наше сточаре конкурентним. Е, сад, не може и једно и друго, морамо да се одлучимо шта ћемо да радимо – казао је Давидовић. Он је и открио која је тачно ГМО сточна храна у питању.

Прочитајте још:  Руска војска заузела зграду администрације у Скадовску

Такође је рекао да постоји 20 дана разлике између дужине чувања свињског и говеђег меса у ЕУ и дужине чувања у Србији.

– Чему служи тај „прозор“ од 20 дана? Па да би кланичари то месо, које би морало да се уништи у ЕУ, могли да увезу као конзумно за прерађевине овде у Србији. Тај „прозор“ постоји само због тога – упозорио је Давидовић.

Он је рекао и како су украјинске малине упропастиле цену наших малина, како је и зашто упропашћен ПКБ, односно крављи фонд тог некадашњег гиганта, али је навео и неке позитивне ствари, као што је пад цене вештачког ђубрива.

О свему томе погледајте опширније емисију на каналу Прави одговор.

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *