Вучуровић: Амбасаде заробиле Црну Гору, хапшење Божовића политичка игра и притисак на ДФ уочи избора

0
црну

Амбасаде заробиле Црну Гору, хапшење Божовића политичка игра и притисак на ДФ уочи избора

На јучерашњој сједници Одбора за безбједност и одбрану, један од лидера ДФ-а Милан Kнежевић, отворено је прозвао британску амбасаду у Подгорици да стоји иза хапшења Мила Божовића, и прокоментарисао њено поздрављање хапшења предсједника Општине Будва.

„Знао сам да ће и жалбе и рјешења о притвору бити доношена у британској амбасади, а да ће се и суђење одржавати паралелно у британској амбасади, као што би тамо могло да буде и суђење за државни удар. Замислите да наш амбасадор у Лондону преко реда покуша да купи кило хљеба и конзерву туњевине. Прво би га претукли у тој продавници, па би га бацили у Темзу. А код нас је логично и уобичајено да британска амбасадорка саопшти један тако узнемиравајућ став“, нагласио је он.

Тим поводом његов колега из посланичких клупа, Јован Јоле Вучуровић, изјавио је да поједине амбасаде и на овај начин желе да врше притисак на ДФ и да га политички ослабе у сусрет изборима 11. јуна.

„Свједоци смо да се поједине амбасаде, углавном САД и Велике Британије, годинама мијешају у унутрашње ствари Црне Горе, али смо свједоци и да постоје политичке организације и институције које слијепо извршавају наредбе тих међународних кругова. Те амбасаде су протеклих година одређивале ко ће бити у влади, ко је пожељан, а ко није по њиховом укусу, и то нас увјерава да такви Црну Гору не виде као партнера него као своју колонију и платформу за спровођење својих интереса. Јасно је да они на ДФ гледају као на своје противнике, јер ми нећемо да будемо њихове слуге, нама су битни интереси наших грађана а не страних амбасада, ми желимо да се о Црној Гори одлучује у Црној Гори. Зато и сматрамо да иза хапшења Мила Божовића стоје и те међународне адресе које и на овај начин желе да врше притисак на ДФ и да нас политички ослабе у сусрет изборима 11. јуна. Тиме се већ брутално утиче на регуларност избора“, саопштио је Вучуровић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Дипломатски скандал између Пољске и Израела

На крају, он је поручио да сви који служе интересима амбасада, и пристају да буду њихова батина у обрачуну са ДФ треба да знају да је то биједно и да то њихово полтронско понашање неће ослабити ДФ и да ћемо се одупријети новим ударима на нас.

„У коначном, ми желимо да сарађујемо са свима, али као партнери уз обострано уважавање, чувајући достојанство наше државе и њених грађана“, закључио је Вучуровић.

(ИН4С)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *