Италијански министар изазвао скандал помињући етничку замену становништва

0
министар

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Италијански министар пољопривреде Франческо Лолобриђида, један од најближих савезника премијерке Ђорђе Мелони, изазвао је данас скандал јер је поменуо „етничку замену” становништва – замену Италијана мигрантима.

„Не можемо да се помиримо са идејом етничке замене. Италијани имају мање деце, па хајде да их заменимо другима. Не треба да следимо такав пут”, рекао је Лолобриђида, члан есктремно десничарске странке „Браћа Италије” коју предводе премијерка Мелони и њен зет.

Та странка освојила је највише гласова на парламентарним изборима 2022. године уз обећање да ће радити на програму повећања наталитета и обуздати долазак миграната из Африке преко Средоземног мора.

Опозиција је одмах реаговала на изјаву министра дату током једног скупа у Риму.

Чланица Демократске странке Ели Шлајн осудила је изјаву сматрајући је „одвратном са примесама супремације белаца”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је додала да је изјава дата док је председник Италије Серђо Матарела присуствовао комеморацији у нацистичком концентрационом логору Аушвиц.

Коалицију премијерке Мелони, која укључује крајње десничарску Лигу Матеа Салвинија противници оптужују да подстиче антимигрантска осећања у Италији.

На италијанске обале је 2023. године стигло 32.700 људи, а 2022. године их је било 8.400, што је толики пораст да је коалициона влада прошле недеље прогласила шестомесечно ванредно стање које омогућава мере за савладавање прилива миграната.

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *