Вучевић: Од Србије траже да уведе санкције Русији, а да мирно прихвати промену својих граница

0
Милош Вучевић, украјину

Милош Вучевић (Фото: Printscreen)

Министар одбране Милош Вучевић рекао је да Србија никоме не прети одражавањем војне параде на Дан Војске Србије 22. априла.

Како је рекао, парада ће бити оргазована са јасним поводом и историјским континуитетом баш на дан када је подигнут Други српски устанак.

“Никоме не претимо, Србија нема никакве претнезије ни према коме, али јесте одвраћајући фактор према свима који нису благонаколони, то и јесте посао Војске Србије”, казао је Вучевић за телевизију Прва.

Најавио је да ће 5.100 војника учествовати на приказу, од тога 600 приладника јединица за специјалне намене.

Вучевић је казао да се води кампања против наменске индустрије Србије, те да се лажима или полулажима ради против ње. Навео је да и Лучани, Ваљево, па и Чачак као и други градови у којима су фабрике наменског оружја живе од производње, те да је то битна грана привреде у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Шта да урадимо, да угасимо све те наше фабрике? Је л мислите да ће да стане рат због тога”, упитао је Вучевић и додао да је могуће да га неко ко је купац српског оружја злоупотребљава, али да ту нема кривице Србије.

“Да ли ће да завршити у Украјини, Судану или Јемену, то није нешто што можете Србији да ставите на терет”, казао је он и напоменуо да би Србија волела да сукоб у Украјини одмах престане, поготово јер су у питању сва братска православна народа.

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, Вучевић је рекао да је Вучић у праву када је рекао да ће у недељу бити одржана фарса од избора, те да је то пут ка Куртијевој намери да покаже како формирање Заједнице српских општина није потребно, јер то не желе градоначелници општина на северу Космета.

Прочитајте још:  СПАС ЗА СИРИЈУ У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ! Русија и Кина уложиле вето на важну резолуцију!

“Више ће бити наоружаних људи на и око бирачких места, него оних који ће гласати. То је та демократија”, рекао је он и додао да је забринут за безбедност српских људи на Косову и Метохији.

Како је рекао министра одбране, од Србије се на свим састанцима са западним званичницима тражи да уведе санкције Русији “због агресије на Украјину”, а од нас се истовремено тражи да мирно прихватимо прекрајање својих граница, јер ће нам онда бити боље.

“Ми кад се помиримо и прихватимо да је Косово независно, тада ће Србија добити перспективу и развојну шансу, ето то је оно што сам ја могао да чујем на састанцима на нижим нивоима”, казао је Вучевић.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *