„Гранит 2023” до сада невиђен приказ опреме и наоружања Војске Србије

0
србије

(EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC)

Војска Србије приказаће данас на аеродрому у Батајници нову опрему и вештине својих припадника, а том приказу снаге „Гранит 2023” присуствоваће државни врх на челу са председником Републике Александром Вучићем.

Приказу способности уприличеном поводом Дана Војске Србије, који се обележава 23. априла у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и војске, присуствоваће и председник Републике Српске Милорад Додик и српски члан председништва БиХ Жељка Цвијановић.

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је за Танјуг да ће све што ће моћи да се види данас на аеродрому „Пуковник пилот Миленко Павловић” бити на понос и отаџбине и грађана Србије.

„Све што ће бити приказано делује врло импресивно на понос свих грађана и отаџбине”, рекао је Вучевић и нагласио да ће сви, макар и ако летимично погледају приказ моћи да виде колико је војска напредовала, колико је снажнија, опремљенија, оспособљенија, мотивисанија, орнија него у годинама иза нас.

Више од 5.000 припадника учествује у приказу, током којега ће моћи да се види више од 2.300 комада оруђа и оружја – свега чиме војска располаже, рекао је Вучевић и додао да да ће на аеродрому бити и посебан део у којем ће излагати представници групације одбрамбене индустрије Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Генерал Мојсиловић је оценио да до сада овакав обим и садржај приказа наоружања и војне опреме није виђен у Србији.

Додао је да ће у једном тренутку на небу бити више од 50 ваздухоплова.

„Наравно, не све на једном месту, већ по зонама очекивања и зонама ангажовања што само по себи прави комплексност и подиже лествицу на неки виши ниво способности да се одржи таква активност сутра”, рекао је Мојсиловић.

Прочитајте још:  Познати СРПСКИ КУВАР Дејан Маркус био је члан нарко-банде у Хрватској: Дрогу скривали у штековима по Србији

Данас ће бити приказан и нови ракетни систем малог домета „Мистрал” кога Србија још није видела.

Капије аеродрома отворене су од 9.00 до 15.00.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *