Русија, Северна Кореја и Кина створиле су троугао смрти претећи САД у Тихом океану

0
русија

Фото: ТАСС/Министарство одбране Руске Федерације

Русија је постала део блока који прети Сједињеним Државама у индо-пацифичком региону. О томе је за ИнсидеОвер 20. априла писао новинар Федерико Ђулијани, а преноси Известија.

„Ако бисмо погледали било коју географску мапу, лако бисмо могли пронаћи троугао смрти у Тихом океану“, наводи се у публикацији.

Према речима Ђулијанија, фамозни троугао чине  Кина, Северна Кореја и Русија. У материјалу се наводи да Пјонгјанг и Москва појачавају притисак на Вашингтон у тој области, покушавајући тиме да закомпликују рад администрације председника Сједињених Држава Џоа Бајдена . На основу овога, они су принуђени да прате како развој украјинског сценарија, тако и акције у источној Азији, прецизирао је новинар.

Ђулијани је такође подсетио да је Русија започела велике војне вежбе у приобалним регионима Далеког истока. Тај потез је, како је рекао, уследио у време интензивних тензија са НАТО-ом, који је последњих месеци деловао на проширењу свог војног присуства на Пацифику. Аутор је закључио да такве акције Руске Федерације приморавају Оружане снаге САД да преиспитају своје планове.

Раније, 14. априла, руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да је, у оквиру изненадне провере, цела Пацифичка флота узбуна и доведена у највиши степен борбене готовости . Током догађаја, Шојгу је дао инструкције да се разраде опције за коришћење групација, узимајући у обзир опремање непријатеља савременим средствима за пораз непријатеља, користећи нове облике и методе операција трупа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заузврат, начелник Генералштаба Оружаних снага РФ Валериј Герасимов је прецизирао да ће изненадна инспекција Тихоокеанске флоте (Пацифичке флоте) Руске Федерације бити спроведена у три етапе . У првој фази, флота ће бити доведена у пуну борбену готовост. Друга фаза ће обезбедити распоређивање снага сталне приправности од базних тачака до полигона борбене обуке. У последњој фази вежби снаге Пацифичке флоте ће у пракси одрађивати задатке борбене обуке.

Прочитајте још:  Окупирани Херсон - скице из живота

Након тога, Министарство одбране је 20. марта саопштило да је завршена изненадна провера борбене готовости Пацифичке флоте. Војни ресор је нагласио да су током провере потврђени високи показатељи борбене готовости органа војне команде и управљања, трупа и снага Тихоокеанске флоте за решавање задатака одбијања агресије потенцијалног непријатеља са океанских и морских праваца.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *