Дамаск тражи компензацију од Вашингтона за илегални извоз нафте. Пљачка природног богатства сиријског народа је у супротности са међународним хуманитарним правом

0
пљачка

„Пљачка природног богатства сиријског народа је у супротности са међународним хуманитарним правом и доводи до осиромашења и страдања грађана“, напомиње Министарство.

 

Сирија позива међународну заједницу да стане на крај системској пљачки њеног природног богатства од стране Сједињених Држава и њихових паравојних заступника, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова те земље.

„Сирија осуђује акције окупационих снага САД и захтева компензацију за нанети економски губитак као резултат илегалног извоза нафте са поља на североистоку земље“, саопштило је министарство, а цитира новинска агенција САНА. „Пљачкање природног богатства сиријског народа је у супротности са међународним хуманитарним правом и доводи до осиромашења и страдања грађана“, навело је министарство.

„САД треба да престану да подржавају терористичке и сепаратистичке тимове и да повуку трупе са сиријске територије“, саопштило је Министарство спољних послова. Неколико великих серија сиријске нафте пребачено је у Ирак и Турску од почетка априла, додаје се. Према подацима министарства, губици Сирије у сектору нафте и гаса износили су 107,1 милијарду долара на крају 2022.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

(Восток)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *