Кнежевић: Дританова влада се придружила Ђукановићу и Марковићу гласајући да Косово уђе у Савет Европе

0
кнежевић

Милан Кнежевић

Кнежевић: Дританова влада се придружила Ђукановићу и Марковићу гласајући да Косово уђе у Савет Европе.

Прочитајте још:  ВУЧИЋ: Породиље у Србији имају већа права него у Немачкој
Данас се званична Црна Гора у оставци на челу са Дританом Абазовићем гласајући на Комитету министара да тзв. Косово уђе у Савет Европе, придружила оној Црној Гори Мила Ђукановића и Душка Марковића који су 2008. противно вољи 85 % грађана признали ову УЧК творевину, казао је председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић.

Ова одлука Абазовићеве Владе спада у једну од најсрамнијих у црногорској историји и додатно усложњава друштвено политичке прилике како у Црној Гори тако и у региону, додао је Кнежевић.

“Ако распала Влада Дритана Абазовића није имала људске и политичке храбрости да буде против, могла је гласати уздржано, и на тај начин показати да јој је стало до најбољих односа са Србијом. Али је очигледно постало правило да они који декларативно највише говоре о добросуседским односима суштински најдубље заривају нож у леђа Србији кад год им се укаже прилика за то. Зато је ово данашње гласање Црне Горе за пријем Косова у Савјет Европе национална срамота коју ћемо морати да спирамо са нашег образа – истакао је лидер ДНП-а.

Прочитајте још:  Бајатовић: Србија обезбедила два милиона кубика гаса дневно од Русије
Како додаје, иако су многи тврдили да ће се Србија прва одрећи Косова и Метохије на овом гласању, Србија је гласала против. А против су између осталих гласали и Азербејџан и Грузија, који више имају свести и братског разумевања него црногорски квинташи који би се и рођене мајке одрекли ако би им стигао декрет из амбасаде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Зато данас гротескно звучи изјава Јакова Милатовића да би после Брисела желео да посети Београд, јер управо је званична а мањинска Црна Гора данашњим гласањем одредила следећу Милатовићеву дестинацију, а то је Приштина. Ако се Јаков Милатовић не слаже с данашњим гласањемВладе Црне Горе о пријему тзв. Косова у Савет Европе очекујем да се огласи и огради од овог терористичког акта државе чији је председник” – навео је Кнежевић.

Прочитајте још:  Виола фон Крамон: Захтев да Србија призна независност Косова како би постала чланица ЕУ није нешто ново. Чланство у ЕУ није бесплатно
Како је казао очекује да се огласе и све оне институције, НВО и независни интелектуалци којима су уста пуна песама о Косову на свадбама и вашарима, а које су заустављале улазак ДФ – а у владу тврдећи да ће српске интересе боље бранити Дритан Абазовић и експерти са ФБ групе „ Наши у свијету“ који постадоше месије и државници, а издадоше све чега су се дотакли.

“Сад је права прилика кад више нема Мила Ђукановића, да у нашим црквама и манастирама отпочне акција за прикупљање потписа о повлачењу одлуке о признању тзв. државе Косово, јер ако ови који су на изборима победили Ђукановића мисле исто што и ми, онда ће одлука бити повучена.Али се плашим да мисле исто као Ђукановић, само што то нико не сме јавно да каже. Зато смо дужни свим расположивим демократским средствима да зауставимо даље срозавање и урушавање државе и њених институција док се не претворе у непрепознатљиву руину” – поручио је Кнежевић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *