Петковић: Куртијеви специјалци привели раднике Поште Србије

0
курти специјалци

Албин Курти и Вјоса Османи са припадницима Косовских безбедносних снага који учествују на вежби „Бранилац Европе 2021” (ЕПА ЕФЕ - В.Х.)

Петковић: Куртијеви специјалци привели раднике Поште Србије.

Припадници специјалне полиције тзв. Косова данас су зауставили и привели на пункту на Бистричком мосту возача и два радника „Поште Србије” који су регуларно превозили новац из Трезора у Лепосавићу ка Косовској Митровици, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Петар Петковић.

„Припадници Куртијеве специјалне полиције зауставили су данас и привели на злогласном пункту на Бистричком мосту возача и два радника Поште Србије који су регуларно превозили новац из Трезора у Лепосавићу ка Косовској Митровици. Они су, заједно са новцем намењеним редовним финансијским плаћањима, спроведени ка царинском терминалу у јужној Косовској Митровици, а са њима се налазе и наши представници на терену”, навео је Петковић.

Прочитајте још:  Кинески аналитичари: ЕУ се свети Србији за ниске цене гаса и нафте из Русије
Како се наводи у саопштењу Канцеларије за КиМ, Петковић је истакао да овај очајнички потез представља освету премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија Србима након дебакла који је доживео на изборима и нови је покушај подизања тензија на северу Косова и Метохије у режији Приштине.

”Реч је о наставку сталних политичких и административних препрека које Приштина поставља а које имају за циљ да отежају платни промет на северу Косова и Метохије, иако на то немају апсолутно никакво право. Срби имају свако легално, легитимно и законско право да користе свој новац и то се не доводи у питање”, додао је Петковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Само за одрасле: Задруге, Фарме и Парови – у глуво доба ноћи
Он је истакао да је слобода несметаног платног промета гарантована договорима у Бриселу и да ће тек након формирања ЗСО, ту надлежност преузети ЗСО.

”О овом опасном потезу Приштине и Куртија одмах сам директно обавестио Мирослава Лајчака, као и Сједињене Америчке Државе и очекујемо њихову дипломатску акривност у циљу смиривања тензија које Приштина производи. Овај потез пажљиво је срачунат и пред наставак бриселског дијалога и показује да Курти не жели никакву нормализацију односа нити формирање ЗСО”, додао је Петковић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *