Јок ти ћеш са Истром: Милановић: Србија се по питању Косова неће питати

0

Зоран Милановић (Фото: Јутарњи лист)

Јок ти ћеш са Истром: Милановић: Србија се по питању Косова неће питати.

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас у Загребу да је Хрватска међу првима признала косовску независност не зато да провоцира Србију, која се ту, како је навео, налази у шизофреној ситуацији, већ зато што је то реалност. Тврди и да се по питању Косова, како наводи, „Србија неће питати”, преноси хрватски портал Дневник. Милановић је то рекао новинарима након разговора са председником Албаније Бајрамом Бегајем.

„Што се тиче Косова, Косово је реалност, признала их је већина европских земаља, неки нису”, рекао је Милановић. Он је казао да се неки с тим у вези понашају из навике. „Хрватска је признала Косово међу првима, не зато да провоцира Србију, већ зато што је то реалност”, навео је хрватски председник. Додао је да верује да ће тзв. Косово врло брзо признати све европске државе.

„Србија се ту налази у једној шизофреној ситуацији, где кокетира с односима с Русијом. Питање Косова је неодвојиво од односа са Србијом. Већина грађана Србије је прихватила реалност, али неко их мора гурнути у том правцу”, рекао је Милановић. Рекао је да је са председником Албаније Бегајем разговарао о односима двеју пријатељских и савезничких држава. „Албанија је већ одавно требало да буде у пуно вишој фази интерграције у ЕУ. Није било нити једног реалног, политичког, безбедносног па ни економског разлога да Албанија не буде сада већ при крају преговора. То није била и није постала првенствено због предрасуда”, рекао је Милановић, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Вучић: О одржавању Европрајда одлучиће МУП

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *