Карлсон: САД постају једнопартијска држава

0
карлсон

Такер Карлсон (АП - Р.Д.)

„Сједињене Државе веома личе на једнопартијску државу. То је депресивна спознаја, али није трајна. Наше садашње „правоверство” неће потрајати. Овај тренутак је сувише смешан да би се наставио,” изјавио је Такер Карлсон један од најпопуларнијих америчких новинара.

Обе главне политичке странке у САД „постигле су консензус о томе шта им користи и сада се активно договарају“ како би прекинуле сваку смислену дискусију. Амерички естаблишмент „одустао је од убеђивања“ и да сада „прибегава сили” уз све већу цензуру, сматра Карлсон.

Сада већ бивши новинар „Фокс њуза” објавио је видео, први после напуштања телевизије, у коме наводи да искрена дебата о главним питањима у америчким медијима једноставно „није дозвољена“.

Карлсон је оштро критиковао мејнстрим медије у САД рекавши да је већина дискусија у ТВ емисијама „неважна“ и „невероватно глупа“, док се кључне теме не помињу.

„Неоспорно велике теме, оне које ће дефинисати нашу будућност, практично се уопште не дискутују – рат, грађанске слободе, нова наука, демографске промене, корпоративна моћ, природни ресурси.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када сте последњи пут чули легитимну дебату о било ком од тих питања, запитао се Карлсон и додао да је прошло доста времена од кад нема таквих дебата јер нису дозвољене у америчким медијима.

Карлсон је пре неколико дана напустио „Фокс корпорејшн” а вредност ове компаније је потонула за више од 500 милиона долара одмах након што је објављено да се ова тв кућа растаје од главног водитеља.

Такер Карлсон водио је информативни програм на „Фокс њузу” у ударном термину  који је био и најгледанији међу Американцима старости од 25 до 54 године.

Прочитајте још:  Иран: Имамо доказе да је Запад умешан у протесте

Акције Фокса су након вести о разлазу пале за 2,9 одсто.

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *