Абазовић на Кембриџу: Црна Гора је земља сунца, осмеха и природних ресурса

0
Дритан Абазовић, кочнице

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Абазовић на Кембриџу: Црна Гора је земља сунца, осмеха и природних ресурса

– Црна Гора је земља сунца, осмеха, природних ресурса коју треба свако да посети. Амбиција Владе је да је креира као „зелену дестинацију- истакао је председник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић током предавања које је данас одржао на Кембриџу.

Абазовић је у разговору са Бренданом Симсом, професором историје европских међународних односа, студентима и заинтересованом јавношћу говорио о зеленим политикама, новом концепту у одрживој ЕУ политици и моделима сузбијања национализма кроз борбу против корупције.

– Креирамо систем у којем је свако важан – без схватања демократских вриједности не можемо доћи ни до еколошких победа. Свака влада на свету треба да има еколошку компоненту у топ приоритетима – назначио је премијер на Cambridge Union, најстаријем дебатном клубу на свету, основаном 1815. године.

Он је пред бројним студентима говорио о важности европских интеграција за Западни Балкан, али и процеса проширења за ЕУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Свиђа ми се идеја промовисана од стране председника Европског савета Шарла Мишела да земље кандидати за чланство, седе за столом са осталим чланицама, утичу на обликовање одлука, док не постану пуноправне чланице и добију могућност да гласају за одлуке – нагласио је премијер Абазовић наводећи да земље Западног Балкана морају ојачати међусобно повјерење.

Абазовић је први председник Владе са Западног Балкана који је гост Cambridge Union, а кроз дугу историју су, између осталих, били гости личности из различитих друштвених сфера, попут Винстона Черчила, Френклина Рузвелта, Роналда Регана, Маргарет Тачер, Далај Ламе, Бил Гејтса, Стивена Хокинга, Роберта Де Нира, Володимира Зеленског, Берни Сандерс и бројни други.

Прочитајте још:  НВО ЦПЦ одржала перформанс у Бриселу: Борисово путовање у (Ј)Европу

Говорећи о положају младих на Балкану, премијер Абазовић је навео да млади, поред економских разлога, највише одлазе и због неправде која их демотивише да остану, додајући да ће борба против организованог криминала и борба за владавину права створити и боље услове за младе људе у Црној Гори.

“Црна Гора је уникатна дестинација и ја желим да људи долазе, раде и остају” – навео је он, закључујући да Црна Гора има једноставне принципе засноване на пријатељству и његовању западних вредности.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *