Зета одлучила: На седници након празника повлаче одлуку о признању Косова*!

0
косово, митровици, срба, зсо

Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Зета одлучила: На седници након празника повлаче одлуку о признању Косова*!

Прочитајте још:  Зашто је отказан штрајк у "Крушику"
Председник Општине Зета Михаило Асановић казао је за Спутњик да ће одмах након празника бити одржана седница СО Зета на којој ће се расправљати о данашњој иницијативи Демократске народне партије да та црногорска Општина повуче одлуку о признању тзв. државе Косово.

–Одмах након празника иницираћу као први човек администрације у Зети ,да председник Скупштине у дневни ред уврсти да расправљамо о повлачењу одлуке о признању такозване државе Косово. Имамо натполовичну већину одборника у зетском парламенту и уверени смо да ћемо изгласати такву одлуку, јер преко 95 одсто грађана Зете зна да је Косово лажна држава и да оно припада Србији, као што је увек било у историји, казао је за Спутњик Асановић.

Подсетимо, на данашњој седници Председништва ДНП – а снажно је поздрављена и подржана одлука одборничког клуба „ За будућност Зете“ предвођеног Демократским фронтом да на наредној седници Скупштине општине Зета донесе Декларацију о поништењу и неважењу одлуке о признавању тзв. државе Косово на територији зетске општине.

–Упркос чињеници да је преко 85 % грађана Црне Горе било против признања тзв. државе Косово и њеног укључивања у међународне организације, јер је то у супротности са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН – а, владе Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића су наставиле континуитет спољне политике Мила Ђукановића и Душка Марковића која је у супротности са националним интересима Црне Горе и већине њених грађана, наводи се у саопштењу Председништва Демократске народне партије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Образовањем у лудару
Зато Председништво ДНП – а у потпуности подржава став одборничког клуба „ За будућност Зете“, да Декларацијом о поништењу и неважењу одлуке о признању тзв. Косова искаже неслагање са мањинском политиком владе Дритана Абазовића, али и свих претходних влада које су супротно већинској вољи грађана спроводиле и спроводе издајничку спољну политику усмерену против интереса Црне Горе и најближе нам државе у региону Србије.

Истовремено, Председништво ДНП – а очекује да након изгласавања ове Декларације у Скупштини Зете, и друге општине у Црној Гори у којима већину чине странке некадашње тридесетоавгустовске већине, донесу исту Декларацију и тако започну процес повратка Црне Горе својим историјским, духовним и државотворним извориштима.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *