Ђилас не одустаје: Морамо увести санкције Русији!

0
ђилас, хил

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Лидер странке Слободе и правде Драган Ђилас изјавио је јуче у Нишу да је увођење санкција Русији наш национални интерес и да ће без тога Србија бити изолована у Европи.

Он је казао да нико не тражи од наше земље да Русији уведе „све пакете“, већ делимичне санкције.

„Уколико останемо изоловани ми не можемо да напредујемо. Ми извозимо 17,7 миијарди евра годишне у Европску унију. Замислите да нам се то преполови колико ће стотина хиљада људи остати без посла“, истакао је Ђилас на конференције за медије у Обреновићевој улици.

Према његовим речима, наши национални интереси су економија и развој, а не изоловано острво.

„Колико људи данас у Србији зна да је 2021. године из Русије у Србију дошло 11,1 милион евра инвестиција, а из Европске уније 1,8 милијарди. Колико људи зна да су у Русији опозициони лидери у затвору, осуђивани на по 25 година и да се новинари протерују“, нагласио је Ђилас.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је казао да зна да већина људи у Србији није за увођење санкција Русији, али да је одговорност политичара да кажу истину.

„Ово што ми предлажемо, ‘Правац Европа’, то није кампања и није политика, то је идеја. Да би људи имали на изборима да гласају за нешто, а не само против нечега, да би гласали за Европу и ствари које Европа носи“, изјавио је Ђилас.

Према његовим речима, Европска унија није савршена, није идеална, али је апсолутно најбоље место за живот и ми заслужујемо такав живот.

„Млади људи у Европској унији када се запосле имају за 45 до 150 одсто већу плату него млади људи у Србији. Незапослених младих људи је у ЕУ за 50 до 80 одсто мање него него код нас, а пољопривредници имају два до четири пута веће субвенције него наши. Један сат рада у ЕУ кошта у просеку 30,5 евра, а код нас шест евра“, нагласио је Ђилас.

Прочитајте још:  Опет напад миграната у Београду: Жену ударали песницама у главу!

Према његовим речима, ова власт не може увести Србију у Европску унију.

„Они воде политику која није политика приближавања Европској унији, знајући да сваки пут када се приближе ЕУ мандат њихове власти се скрати. Једино нас у ЕУ могу увести грађани Србије са идејом да заиста желе тамо“, изјавио је Ђилас.

Он је казао да верује да ће опозиција изаћи на предстојеће изборе „уколико не у једној, онда у две колоне“, али да суштина није само да се опозиција уједини већ да људима понуди визију и будућност.

Председник Покрета слободних грађана и народних посланик Павле Грбовић је казао да је проруска пропаганда у Србији нераскидиво повезана са антизапдном пропагандом која се користи како би се прикрила неспособност режима да било шта добро учини за ову земљу.

„Најављена промена стратегије спољне политике Србије значи само једно – најаву нове самоизолације Србије. Значи да ће Србија поново бити острво окружено европским земљама чланицама Европске уније и чланицама НАТО савеза“, рекао је Грбовић.

На унутрашњем плану, додао је Грбовић, то значи даље подривање слободе медија, даље потчињавање институција вољи једног човека, окупљање само око једног човека у циљу његове одбране и одбране режима који је апсолутно неспособан да се носи са свим недаћама и изазовима које нам будућност доноси“, изјавио је Грбовић.

Он је најавио да ће у наредних месец и по дана представници Странке слободе и правде и Покрета слободних грађана ићи широм Србије како би ширили идеју о неопходности промене власти и о неопходности уласка Србије у Европску унију.

Нова.рс

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Вртићи и боравак за децу коју нема ко да чува

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *