Коначно је рашчињен Протођакон Руске Православне Цркве што је Србе назвао свињама

0
рашчињен

свештеник Руске Православне Цркве, протођакон Андреј Курајев

Протођакон Руске Православне Цркве Андреј Курајев, најпознатији модерниста и либерал, коме је већ раније забрањено служење, коначно је рашчињен.

Патријарх Кирил потписао је указ о рашчињењу протођакона Андреја Курајева. Одговарајући документ објављен је на званичном сајту Московске епархије.

„Због чињенице да је протекло више од две године од одлуке московског Епархијског суда да Вас низвргне из свештеничког чина и уведе мораторијум на издавање указа о томе како бисте имали времена да преиспитате свој став и вратите се на пут Цркве, Ви ни речима ни делима нисте показивали знаке покајања и, између осталог, нисте прекинули своје деструктивно деловање“, каже се у тексту Уредбе.

Сам Курајев сматра да је право да саслужује патријарху Кирилу „онако како је сам себи направио“ сумњива част, коју он није тражио.

„Патријарх Вартоломеј ми је пре годину дана рекао да не може да прихвати моју жалбу док не буде правоснажне пресуде. Сада она постоји. То не значи да ћу користити ову опцију“, написао је бивши клирик Руске Православне Цркве на свом Телеграм каналу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, 2021. године Епархијски суд Москве је рашчинио протођакона Андреја Курајева, међутим, патријарх Кирил је увео мораторијум на одлуку суда и дао времена за покајање и размишљање.

БОрба за веру

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *