Најбогатији банкар у Азији: Амерички долар је финансијски тероризам

0
пентагон

Фото: Известија / Дмитриј Коротајев

Најбогатији азијски банкар и извршни директор Котак Махиндра банке, једне од највећих банкарских компанија, Удај Котак критиковао је амерички долар, називајући га највећим финансијским терористом на свету. Он је то изјавио 29. априла током доделе ЕТ Авардс у Делхију.

„Искрено верујем да је амерички долар највећи финансијски терориста на свету. Сав наш новац је на ностро рачунима, а неко у САД би могао рећи: „Не можете га повући од сутра ујутру“, објаснио је своју поенту. Пренос говора банкара објавио је  за Ецономик Тајмс.

Према речима финансијера, у случају замрзавања рачуна, ниједан привредник неће моћи да користи сопствена средства. Котак је додао да свет тражи резервну валуту и ​​да је време да Индија од те валуте направи рупија.

Банкар је додао да Британија или Јапан неће моћи да заузму ове позиције, јер „нису имали храбрости“.

„Механизми морају бити поуздани. Индији треба веровати. У америчким доларима, свака новчаница има линију „у Бога ми верујемо“. Морамо да добијемо линију која каже „у Индију верујемо“ како би остатак света уложио свој новац у валуту алтернативну америчком долару “, нагласио је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према Котаку, Индији би за то могло бити потребно 10 година.

Бизнисмен је основао Котак Цапитал Манагемент Финанце 1985. позајмљујући новац од породичних пријатеља. Сада се укупна имовина компаније процењује на 78 милијарди долара.

Раније, 4. априла, на Московској берзи почело је трговање уговореним терминским уговорима за валутне парове УАЕ дирхам-руска рубља и индијска рупија-руска рубља . Како је за Известија рекао Евгениј Шатов, партнер Цапитал Лаб-а, ова трговина има изгледе да се развије на руском тржишту акција.

Прочитајте још:  Власт каже – задуживање било јефтино, економисти да улазимо у дужничко ропство

У фебруару је портпарол Кремља Дмитриј Песков, у разговору за Известију, приметио да свет пролази кроз процес дедоларизације и да су земље почеле да се „више ослањају на своје националне валуте“.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *