Јасмина и Самир протестују због изградње православне Гимназије „Свети Сава“

0

(фото:ИН4С)

Јасмина и Самир протестују због изградње православне Гимназије „Свети Сава“.

Уредници портала Стандард, агилни „Бемаксов дуо“ Јасмина Муминовић и Самир Растодер, поново су „одапели стрелице“ према Српској православној цркви.

Прочитајте још:  Мирашевска руља изазвала инцидент у Цетињском манастиру (видео)
Овога пута на удару је православна Гимназија „Свети Сава“, средња вјерска школа чија ће изградња почети ускоро.

Наравно, Ђукановићева медијска мафија покушава кроз различите манипулативне технике да поткрепи и оправда своју неконтролисану мржњу према свему што има префикс српско. Повод за критику ресорног министарства и Владе Црне Горе нашли су у чињеници да још увек није завршена ОШ „Владимир Назор“.

„И док пара има за вјерску школу, родитељи и ђаци ОШ “Владимир Назор“ која је срушена прије више од годину дана и даље чекају на решење њихових проблема… Невјероватно је то да је за само шест месеци од кад је Влада определила милион еура за ову верску школу сва техничка документација завршена и градња спремна да почне, док се сага око ОШ Владимир Назор отегла више од годину дана и без назнака кад ће се решити“, стоји у овом Стандардовом уратку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дакле, наводно их је забољела судбина ОШ „Владимир Назор“ која је, управо за време ДПС владавине, доведена на руб грађевинске одрживости – наусловна и неугледна.

Прочитајте још:  У Црној Гори покренут цунами грабежа црквене имовине по турском моделу
Још поразнији је начин на који Стандард покушава да води јавну полемику са Владом око катастрофалних услова у великом броју школа у Црној Гори. Наиме, према подацима из Анализе сектора образовања, две трећине деце у Црној Гори похађа основне школе чија је физичка инфраструктура недовољна. То је саопштено недавно из УНИЦЕФ-а – међународне организације која је са Министарством просвјете радила на том свобухватном документу.

Овај катастрофални податак који, заиста, изазива нелагоду код свих, ипак би требало да буде адресиран на неке друге људе и политике.

Прочитајте још:  Ако се формира ''православна црква у ЦГ', са томосом Цариграда, доћи ће до раскола са СПЦ
Ако су Јасмина и Самир, услед дугогодишње лојалности Милу Ђукановићу, изгубули оштрицу у расуђивању, требало би их подсетити да за 30 година у Црној Гори није  изграђена нити једна болница, нити један енергетски објекат, нити један километар аутопута… Док је васпитно-образовни систем постао полигон за партијско оргијање најгорих могућих кадрова, имплементацију разних паранаучних достигнућа и индоктринацију потомака једне цијеле популације.

И, њима смета помоћ за изградњу православне Гимназије „Свети Сава“.

ИН4С

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *