Русија вишеструко повећава производњу борбених возила

0

Руско возило Бумеранг (Фото: Спутњик)

Курганмашзавод (део холдинга Ростех) вишеструко је повећао производњу борбених возила БМП-3, а такође је значајно повећао капацитете за ремонт, саопштила је прес служба Ростеха.

Курганмашзавод је испоручио нову серију БМП-3. Компанија је у првом кварталу ове године испоручила исту количину борбених возила, што је исти број као током целе 2019. године. Такође, удвостручен је и обим производње у Волгоградском погону Курганмашзавода, специјализованом за ремонт војне десантне опреме БМД-2 и БТР-Д.

Како се наводи, ускоро ће бити нова испорука ремонтованих возила руској војсци. Она су у потпуности обновљена, већина њихових главних компонената и склопова је замењена.

Предузећа Ростеха су достигла импресиван темпо производње наоружања и војне опреме. Курганмашзавод скоро сваког месеца испоручује борбена возила, обим испорука расте. Особље фабрике је значајно повећано – ако је прошле године радило у њима више од хиљаду људи, у првом кварталу текуће године њихов број је достигао скоро 1,2 хиљаде“, рекао је Бекхан Оздојев, индустријски директор оружног комплекса Ростех.

Поред тога, 144. оклопно-ремонтно постројење у Јекатеринбургу, пребачено под управу Курганмашзавода, такође је активно учествовало у процесу ремонта опреме за Ваздушно-десантне снаге.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *