Одређен притвор оцу дечака који је убио ученике

0
Врачару

Полиција и хитна помоћ окружиле основну школу Владимир Рибникар на Врачару где се десила пуцњава (Фото: Принтскрипт)

Одређен притвор оцу дечака који је убио ученике.

Виши суд у Београду одредио је до 30 дана притвор оцу Владимиру К. (47) чији је син К.К. у ОШ „Владислав Рибникар” убио девет и ранио седам људи.

Прочитајте још:  Прљав посао са тоталним последицама: после НАТО агресије у Србији много оболелих од рака - Срби умиру на стотине
Владимир К. се сумњичи за кривично дело Тешка дела против опште сигурности из члана 288. став 2, у вези члана 278 став 1 Кривичног законика.

Притвор му је одређен због постојања особитих околности које указују да би у кратком временском периоду могао поновити кривично дело, као и јер је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко десет година а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Сумња се да је Владимир К. у претходном периоду обучавао свог 13-годишњег сина К.К. да рукује ватреним оружјем и муницијом, тако што га је водио у стрељачки клуб како би увежбавао гађање мета из ватреног оружја, упркос чињеници да дете има 13 година и да таква активност и обука очигледно не одговарају његовој животној доби, саопштило је ово тужилаштво.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Невреме у Србији: град у Пожеги, Нишу, Трстенику, Ариљу, у Краљеву и олујни ветар
Такође, Владимир К. је, како се сумња, поступио супротно одредби члана 32 став 1 Закона о оружjу и муницији и супротно члану 2 став 1 Правилника о просторно техничким условима за безбедно смештање оружја и муниције, јер није обезбедио услове за безбедан смештај и чување оружја и муниције тако да оно не може доћи у посед неовлашћених лица, односно да буде закључано и посебно одвојено у сефовима, касама или сличним ормарима који се не могу лако отворити.

Сумња се да је услед оваквог његовог поступања 3. маја 2023. године његов син К.К успео да дође у посед пиштоља марке ЦЗ Шедоу, калибра 9×19мм и пиштоља марке Ругер МК калибра 22 мм ЛР, за које осумњичени Владимир К. поседује дозволе надлежног органа, а које се налазило у неправилно обезбеђеном металном сефу у ормару који се налази у предсобљу стана.

Дете је оружје и муницију понело са собом у ОШ „Владимир Рибникар” у Београду, коју иначе похађа, где је испалио велики број хитаца и лишио живота радника обезбеђања и осморо ученика, а тешко ранио шесторо ученика и наставницу школе.

Прочитајте још:  Реакција Захарове на Шолцове поруке о Косову: "Да ли су они пријатељи Србије?"
Осумњичени је на саслушању негирао извршење кривичног дела и детаљно је изнео одбрану.

К.К. није кривично одговоран према важећим прописима,  јер нема навршених 14 година живота.

Смештен је ради опсервације у одговарајућу психијатријску установу за децу и омладину.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *