Миљан Глишић: Не треба забранити оружје, већ треба деци до 18 година забранити паметни телефон

0
телефон

миљан Глишић (Фото: Васељенска)

Не треба забранити оружје, већ треба деци до 18 година забранити паметни телефон

Гост емисије Васељенска био је редитељ Миљан Глишић.

Као неко ко је читав свој радни век провео у медијима, Миљан каже да је далеко убојитије оружје које дајемо у руке својој деци паметни мобилни телефон.

“Потрошачка култура је крива да се човек одвоји од другог бића, да не препознаје његову личност, да размишља само у се, на се и пода се и да доводи до тога да би чак и неутралисао туђу личност и туђе биће да би дошао до брзог успеха. Без искуства, без сазревања и без жртве која је најважнија ствар у нашим животима”, каже Глишић и додаје:

“Та инустријакса, која се претворила у туристичку, па у потрошачку револуцију, технократску, медијску револуцију је произвели последње три, четири генерације, наших дедова, наших очева и нас као родитеља, да ми више нисмо у стању да васпитавамо нашу децу.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Глишић указује да су данас још веће последице медијске револуције и да је деци на дохват руке непрегледан извор информација са свих страна које њихов мозак једноставно није у стању да обради.

“Хитно забрании паметне мобилне телефоне. Ако не може законом, законски то може да траје..али да апелујемо на нас, на родитеље, да одузимају полако деци те друштвене мреже, а пре свега да им одузимају мобилне телефоне.”

Целу емисију погледајте овде:

Аутор и водитељ: Весна Веизовић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *