У Русији предложена новчана казна за оглашавање сексуалних услуга

0
рубља , потез, рубљама

рубља

У Русији предложена новчана казна за оглашавање сексуалних услуга.

Законодавна скупштина Санкт Петербурга поднела је Државној думи предлог закона о новчаној казни за рекламирање сексуалних услуга.

Прочитајте још:  Хрватска полиција ухапсила чланицу руске панк-рок групе Пуси Рајот
У Русији је предложено да се уведу казне до 500.000 рубаља за оглашавање сексуалних услуга, укључујући и постављање огласа на јавним местима која нуде познанства или разоноду, укључујући и у скривеном облику, који указују на контакте. Документ се налази у бази података Думе .

Прочитајте још:  Упозорење из Пекинга за Вилњус: Кина може згњечити Литванију као муву
Предлог закона је представила Законодавна скупштина Санкт Петербурга . То укључује додавање Закона о управним прекршајима (ЗУП) са новим чланом „Оглашавање сексуалних услуга“.

За кршење, аутори иницијативе предложили су увођење казни за грађане од 20 до 50 хиљада рубаља, за службенике – од 50 до 100 хиљада, за правна лица – од 100 до 500 хиљада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У образложењу се наводи да се таква реклама поставља на одводне цеви, стајалишта, архитектонске елементе, чиме се „оштећује добра и нарушава изглед града“. Значајне казне се наводе као ефикасна превентивна мера јер дистрибуција огласа постаје неекономична.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *