Американка отровала мужа, па написала књигу о томе како се носити са тугом

0
сад, американка

сад

Американка из савезне државе Јута, Коури Ричинс, мајка троје деце, која је прошле године написала књигу о туговању након изненадне смрти свог мужа Ерика у марту 2022. године, оптужена је за његово убиство.

Тридесет трогодишња Коури Ричинс оптужена је да је свог тридесет деветогодишњег супруга Ерика отровала смртоносном дозом фентанила, показују судски документи.

Док се прошлог месеца појављивала у сегменту “Добре ствари у Јути“ како би промовисала своју нову књигу за децу, Коури Ричинс је рекла да је њен муж “неочекивано” умро.

Према њеним речима, те ноћи, супругу је направила коктел са вотком “московска мазга”, након чега је отишла да успава једно од троје деце. Неколико часова касније затекла је супруга у кревету без знакова живота.

Након тога је позвала полицију и рекла да је њен супруг “хладан као лед”, и “наводно” покушавала да изврши реанимацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У себи имао пет пута већу дозу фентанилa од оне коју организам може да поднесе

Медицински иследник је касније утврдио да је Ерик умро од предозирања дрогом фентанил, пошто је у себи имао пет пута већу дозу од оне коју организам може да поднесе.

Коури Ричинс је рекла полицији да када је отишла у кревет, није користила свој телефон све док није позвала хитну. Међутим, провером је утврђено да је телефон током тог периода користила, била у комуникацији са особом која је претходно хапшена због дроге.

Према судским документима, она је, такође, у периоду између децембра 2021. и фебруара 2022. године, слала поруке тој особи, тражећи од њега рецепт за лек “за инвеститора кога боле леђа”.

Прочитајте још:  Приштина финасира Вокерову књигу о Рачку: 70.000 евра за фалсификовање историје

Она је добила таблете хидрокодина (познат и као викодин), додаје се у судском документу, а потом је затражила нешто јаче, па је питала за фентанил.

“Ерик веровао да је отрован, упозорио чланове породице и пријатеља”

Три дана пошто је ауторка књиге добила дрогу, са мужем је била на вечери за Дан заљубљених, а онда се он разболео.

“Ерик је веровао да је отрован. Рекао је пријатељу да мисли да жена покушава да га отрује”, додаје се у судским документима.

Према налогу за претрес, Ерик Ричинс је узео један залогај сендвича који му је супруга спремила на Дан заљубљених. После тога осетио је да отежано дише и изгубио свест, када се пробудио, одмах је позвао свог пословног партнера и обавестио га шта му се десило. Рекао је да мисли да жена покушава да га отрује, наведено је у судском документу.

Две недеље касније, она је опет контактирала са познаником и затражила још фентанила, достављен јој је 26. фебруара 2022.

“Шест дана касније, 4. марта 2022. године, Ерик је пронађен мртав од предозирања фентанилом“, наводи се у оптужници.

Детективи су добили налог за претрес њиховог пребивалишта после токсиколошког извештаја, укључујући и електронику, према документу о оптужби.

Пре смрти Ерик уклонио жену из тестамента

Неколико чланова његове породице рекло је истражитељима да “сумњају да је његова жена имала везе са његовом смрћу”.

“Саветовали су им да их је упозорио да је она крива ако му се нешто деси“, наводи се у оптужници.

Пре своје смрти, Ерик Ричинс је уклонио своју жену из свог тестамента и животног осигурања и “размотрио је развод и желео је да се његова деца збрину”, наводи се даље.

Прочитајте још:  Хаос у Сарајеву: Мигранти преврнули неколико возила, повређени полицајци (Видео)

У оптужници је наведено да је у јануару 2022. Коури Ричинс ажурирала уговор о полиси животног осигурања свог супруга са његовим пословним партнером како би сама постала једини корисник. Осигуравајућа кућа је о томе обавестила њеног супруга и његовог пословног партнера и они су је спречили у тој намери. Као кориснике осигурања Ерик је именовао чланове породице.

Пар се такође наводно свађао око имовине од скоро 2 милиона долара коју је желела да прода.

Оптужена за убиство, куповину и поседовање дроге

Коури Ричинс је оптужена за убиство супруга, куповину и поседовање дроге.

Њен адвокат је рекао за Еј-Би-Си њуз да у овом тренутку не може да коментарише оптужницу.

Након убиства мужа, написала књигу о томе како се носити са тугом

Оптужница против ње дошла је два месеца пошто је написала дечју сликовницу “Да ли си са мном?” како би помогла деци да се носе са смрћу вољене особе. У изјави за медије рекла је да је књига намењена да пружи “мир” њој и њеној тројици синова.

“Написали смо књигу и искрено се надамо да ће дати утеху не само нашој породици, већ и другим породицама које пролазе кроз исту ствар”, рекла је она прошлог месеца.

Посветила је књигу, како је рекла, “њеном невероватном мужу и дивном оцу”.

Рочиште за одређивање притвора заказано је за 19. мај.

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *