Вучић позвао на велики протестни скуп 26. маја (Видео)

0
европе, вучић

Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић обратио се вечерас грађанима поводом трагичних догађаја претходне недеље, као и покушаја политизације тих догађаја.

“Поштовани грађани Србије, туга, жалост и бол у Србији не пролазе. Туга за изгубљеном децом, жал за изгубљеним људима, дивним људима који никакву кривицу нису имали. Ми смо после тешког ударца морали да покренемо акцију и само данас прикупили смо готово 3.000 комада наоружања и показали да ћемо бити у стању да се боримо за мир, да сачувамо људске животе и да променимо много тога.

 

Показали смо ту добру вољу и према нашим политичким противницима који су на бруталан начин злоупотребили трагедију и у току дана жалости заказивали своје политичке скупове са јединим циљем да примене насиље и да се насилним путем дочепају власти. Нису то ни крили, само су показали свима своје лице о којем смо, не тако ретко, некада говорили. Без обзира на све опет смо рекли да стојимо на располагању, да смо спремни да разговарамо о великим и важним променама у држави. Нису хтели да нас чују, нису хтели да слушају зато што мисле да је тренутак да и без избора и без икакве воље народа на силу дођу до власти, знајући да их људи у Србији никада нису хтели и никада неће хтети”, рекао је Вучић.

“И управо зато, ми смо спремни да разговарамо о свим темама, од медија, ријалитија, учешћа полиције, неучешћа полиције, подношења оставки различитих функционера или не, да се расправља о томе и у Народној скупштини. Ништа од тога није било довољно и неће бити довољно. Једини њихов циљ је да се на силу преузме власт и да се Србија уведе у хаос, нестабилност, немире и нереде. Управо зато, ми смо се вечерас договорили и позивамо све грађане Србије да 26. маја, дан уочи великих и важних одлука за Србију позовемо људе у одбрану слободарских, демократских вредности наше Србије да дођу на највећи скуп икада одржан у Србији. Одржаћемо га испред Народне скупштине или на Тргу Републике у Београду 26. у послеподневним сатима. Позивамо све људе који желе добро Србији, који желе да сачувамо Србију, да је одбранимо од оних који би да је уруше и да је униште по сваку цену и да покажемо на миран, достојанствен, поносан и демократски начин да Србију нико не може да одузме њеним грађанима. Живела Србија, видећемо се 26. маја на платоу испред Народне скупштине”, казао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Влада Србије повећала подршку за откуп домаћег млека у праху

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *