Део опозиције прети сменама на улици

0
српска опозиција

српска опозиција

Део опозиције прети сменама на улици.

Део опозиције који предводе Уједињени, Народна странка, Зелено-леви клуб, Морамо-Заједно и Демократска странка и који је изашао на протесте након две трагедије које су задесиле Србију, предао је данас испред Владе Србије захтеве у којима се, између осталог, тражи смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора БИА Александра Вулина.

Прочитајте још:  Поново поскупљује гориво: Држава увећала акцизе од 1. јула
Један од предводника протеста Александар Јовановић Ћута изјавио је, у обраћању новинарима испред зграде Владе, да је боље да министар Гашић и директор БИА Вулин сами дају оставке или ће бити смењени на улици.

Јовановић је најавио и нове могуће блокаде саобраћајница, односно заустављања саобраћаја преко моста Газела, уколико захтеви не буду испуњени.

Прочитајте још:  Сутра наставак суђења оптуженима за злочин у Чемерну
Уз Јовановића, испред зграде Владе су били и Мариника Тепић, Мирослав Алексић, Небојша Зеленовић, Радомир Лазовић, Борислав Новаковић, Павле Грбовић и још неколико представника политичких партија тзв. грађанске оријентације и НВО.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, део опозиције предвођен Дверима, Заветницима, Новим ДСС-ом и ПОКС-ом одбио је да позове присталице да изађу на улицу, називајући такво понашање у овом тренутку скупљањем јефтиних политичких поена на несрећи која је задесила Србију.

Подела је настала и међу присталицама које су изашли на протесте јер су се на претходном протесту названом “Србија против насиља” могли чути отворене претње и позиви на убиство председника Србије Александра Вучића као и поруке да би млади требало да узму пушке у руке.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *