Русија демантовала успех украјинске офанзиве

0
Срби и Русија, русија

срби и русија

Русија демантовала успех украјинске офанзиве.

Прочитајте још:  Зашто арапске монархије упркос захтеву САД неће изоловати Русију
Министарство одбране Русије демантовало је информацију о успешној офанзиви Оружаних снага Украјине (ВСУ) у зони специјалне војне операције (СВО). Општа ситуација је, кажу у ресору, под контролом.

„Информације о „одбрамбеним продорима“ на различитим деловима линије додира, дистрибуиране појединачним телеграмским каналима, нису тачне. Општа ситуација у зони СВО је под контролом“, наводи се у саопштењу агенције.

Према подацима Министарства одбране Руске Федерације, у правцу Купјанска су сузбијена дејства три непријатељске диверзантско-извиђачке групе. На Красно-Лиманском правцу трупе „Центар“ су одбиле два напада тактичких група непријатељских чета у рејону града Кременнаја и села Червонаја Диброва. Такође, како наводи агенција, у Доњецком правцу су потиснуте акције Оружаних снага Украјине, а јуришни одреди настављају са ослобађањем Артемивска. Поред тога, јединице групе трупа „Југ“ изводе активне операције блокирања Авдијевке и преузимања контроле над Мариинком. Тренутно је у току битка за одбијање напада јединице Оружаних снага Украјине у адаптацији насеља Малоилиновка, допуњеног у Московској области.

Васељенска/Ура.ру

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *