Америчка стратегија: Свеједно им је ко кога убија

0

(фото:Сто.етие.ру)

Америчка стратегија: Свеједно им је ко кога убија.

Американци, који снабдевају Украјину оружјем, не знају ни ко тамо живи. Ово је у пројекту „У теми“ на Јутјуб каналу БелТА изјавио доктор историјских наука Николај Платошкин.

Шта је он рекао? Ако победи Русија, ми ћемо помоћи Немцима, ако победе Немци, ми ћемо помоћи Русији. Нека се ти гадови што више убијају. Ако схватите, шта се променило? Људи, или тако нешто, тамо су другачији, али је исто. Штета што они, док снабдевају оружјем, не знају ни ко тамо живи. Уопште их није брига“, рекао је Николај Платошкин.

Прочитајте још:  Зеленски најавио да ће разговарати са Бајденом о могућности испоруке пројектила АТАЦМС
Према његовим речима, исто важи и за Белорусију. “Мислим да у неком Тексасу половина становника не сумња да Белорусија још постоји. Уопште их није брига. Само су негде чули да је Лукашенко диктатор. Ко је Лукашенко, зашто је диктатор, где он влада каква држава нема појма.Зашто се фашизам тако лако укорењује у односу на нас?јер и у Америци већина становништва нема појма ни о Белорусији ни о Украјини.А кад немаш појма није вам жао ових људи“, рекао је историчар.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Николај Платошкин је рекао да је 9. маја снимио видео и честитао украјинском народу Дан победе. “Има милионе људи који по својим становима певају песме победе, који иду у гробове. Уосталом, наш задатак, када се ово заврши (а ово заврши), тек ће почети. Морамо да се постарамо да сва наша три братска словенска народа осећају у културно-историјском и семантичком духу као једну целину иначе ће свима бити лоше.Никада не кажем да је руски народ старији брат,на пример белоруски или украјински.Сви смо из истог корена.Ово није значи да је руски бољи од белоруског или белоруски је бољи украјински.Ово је један корен па се ипак разумемо.Одакле реч “словени”?од речи “словенски” – реч.То су они који савршено разумеју једни друге. Како да замислимо себе без белоруске прозе и поезије, без Украјине? Сетите се, песма је, иначе, била пре рата Црвене армије: „Белорусија је драга, Украјина је златна, освојену срећу никоме не дамо. Дакле, и мој деда се борио за Белорусију, ослободио је“, додао је он.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *