РАЂЕВИНО МОЈА НА УМОРУ

0
приватне, рађевино

Децо, омладино и остали народе рађевски ко нам то умори Рађевину? Питамо се и ви и ја, кобајаги не знамо. Па кад је већ тако и немамо храбрости да то јавно кажемо, предлажем да заобиђемо закон о доступности јавних информација и питамо директно, тј. максуз, оне који то морају да знају. Пре тога мало дигресије на Добрицу Ерића и његову песму „Семберијо моја у априлу“, која је чак и компонована. И уместо да и ми Рађевци понекад запевушимо „Рађевино моја у априлу“ ми запомажемо „Рађевино моја на умору“.

А сад на посао. Иване Исаиловићу (ко те не зна), Весна Марјановић заменицо напред наведеног, Симић Милораде начелниче Општинске управе и Младене Петровићу секретару СО Крупањ. Овај општински квартет би морао знати одговоре на наша питања. За почетак једно опште питање, ко је од вас или неко други (иако мало вероватно али могуће) крив за пропаст Рађевине и Крупња и процват билијара и туризма у сто поза у Рађевини. Да ли сте (ако јесте, од које банке) дигли кредит за крупањску општину од око 30.000.000 динара и да ли општинска каса дугује преко 90.000.000. динара?

Да ли сте, Иване Исаиловићу продали „Мркипромету“ 40 ари плаца без тендера, за већ постојећи дуг према истом?

Да ли је истина Иване да сте за апликацију ЛоРа, која треба да опамети Крупањ дали силан новац и ако јесте колико?

Немој Иване Исаиловићу одмах да се љутиш, само питамо.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да ли се, Иво, против тебе води некакав кривични поступак и да ли су неки дојучерашњи сарадници против тебе поднели којекакве кривичне пријаве? Човече не љути се, само питамо, пошто купили пото и продали. Ето за овај први део нећемо о теби више ништа, ако нам и на ова питања одговориш (стварно, је л’ да да хоћеш) биће одлично.

Прочитајте још:  Нови закон о правима детета: Нема више батина у васпитавању деце у Србији, сваки малишан ће моћи да пријаве родитеље ако га туку

Да не би угушили Иву са питањима прелазимо на његову заменицу (није то граматички појам већ функција – радно место) Весну Марјановић и начелника општинске управе Симић Милорада. Да ли је истина да основну школу у Церови раскопавате и радијаторе селите у „нову“ школу у Костајнику и кад ће та школа у Костајнику да проради?

Да ли је и колико новаца из спортског савеза преусмерено Билијар клубу? За овај први део фељтона о умору Рађевине од Вас двоје довољно.
За Младена Петровића секретара СО Крупањ (логично је да секретар формулише одлуке скупштине) и одборнике скупштине питање, да ли сте Ивана Исаиловића овластили да у име народа Рађевине распродаје народну имовину без тендера?

Ако јесте, тешко и нама и вама, само што ће вас о свему овоме још неко штошта питати.

За Младена Стефановића, бившег директора ТО Крупањ, питање: да ли је Млађо истина да те председник општине Иван Исаиловић вода по селима и представља као будућег председника? Побогу људи, ко да је његова Рађевина (неко ми добацује да јесте) и да ће теби на део припасти председничко место. Не буди наиван Млађо, чуо си ваљда за изборе. Да ли је истина Младене Стефановићу (свакаквих се питања народ досети) да ти председник Исаиловић товари на грбачу ону „најдужу пијацу на свету од свега 300 километара“. Мораш признати да је то , како народ каже, била лудорија своје врсте, мада ти је у том пројекту свесрдно помагао и Александар Петровић, помоћник председника општине. Шта би Млађо са оних електричних бицикл(ов)а? Сећаш се Младене за ту пијацу, какве на свету нема па ни у Рађевини, и бицикл(ов)е дадосте скоро 50.000 евра (богати, реци коме оде толики новац, биће ти лакше а са нас шта буде)? Немој да се љутиш Млађо, само питамо, поцркасмо од радозналости.
А сад бисер овог првог дела фељтона, први пут у мојој причи Радивојевић Славиша, познатији под псеудонимом МРГА. Кад су ми Рађевци јавили о величини и делу истог био сам забезекнут. Тако успешан човек из Рађевине а да ја који знам на чему небо стоји (добро де, мало претерујем, али само мало) па да ни чуо нисам за њега. А ОН МРГА, лични возач председника општине Ивана Исаиловића, тренер ФК „Јединство“ из Завлаке, председник Савета месне заједнице (што би рек’о народ „Бог и батина“ или само једно од та два, ко да је и важно) Завлака, председник Спортског савеза Крупањ. Ја ћу те господине МРГА, само из поштовања према твом делу, назвати, МРГА од Завлаке. Не смем више да набрајам док нам не потврдиш да ли је све ово истина или није.

Прочитајте још:  Срби и албанска елита неочекивано су дошли до заједничког договора

Да ли је истина господине Славиша Радивојевићу да си из касе Спортског савеза Крупња за пројекат (иначе сви су ти пројекти, почев од водовода у Завлаци прва лига) „Фудбал за децу и омладину“ доделио себи или неком другом 780.000 динара? Ако си узео или дао, нека си, фудбал је наша будућност а ко то сме и да пипне у дечицу и омладину. Јави нам, кад те молим, шта је истина од овога.

Питају, господине Радивојевићу, да ли је истина да имате докторат а не наводе из чега? Ја им кажем, да има побогу људи, тај докторат, Иван Исаиловић би био његов возач а не обрнуто, пре ће бити да има само факултет. Немој да се љутиш, народ пита, неко ти се диви (попут мене) а неко ти завиди. Ако је, господине, Радивојевићу ово последње тачно потврди нам (бар ово о факултету) неће деца да уче па да знамо где да их упишемо. Ево опет мало дигресије-подсећања. Кад сам ја био млад, пре око пола века, сви смо хтели да се упишемо у школу где се учи за Тита (то ти је онај Јосип Броз), мислили смо да је Тито титула, као на пример инжењер а не само име. Кад сам испричао неким девојкама и младићима шта си све постигао у животу (наравно, не заборављајући помоћ председника, кога возикаш) за тако кратко време, запрепастио сам се колико је њих желело да уче за МРГУ.

Не смем више да питам и то све у туђе име, бар за овај први део. У другом наставку ћу свакако поставити у јавност сва ваша питања народе рађевски, и пријатна и непријатна па шта буде, нарочито о пекаркама и медицинским сестрама тј. како од пекарке постати медицинска сестра, о фудбалском савезу општине Крупањ (ух што је ово занимљиво), Центру за социјални рад и Дому за стара лица (нек не мисле неки да смо ову тему заборавили) итд.

Прочитајте још:  УЕФА прети санкцијама онима који одбију да играју са репрезентацијом Косова у избору за Евро 2024.

Председник удружења „Заштитимо Јадар и Рађевину“

Момчило Алимпић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *