Француска влада жали због одбијања фудбалера да носе дрес у дугиним бојама

2
фудбалера

Оливије Веран (Фото EPA-EFE/TERESA SUAREZ)

Портпарол француске владе Оливије Веран изразио је данас жаљење због одбијања појединих фудбалера да носе дрес у дугиним бојама током викенда борбе против хомофобије. Иако је велика већина играча из прве и друге француске лиге учествовала у овогодишњој кампањи „Хомосексуалци или хетеро, сви носимо исти дрес”, неки од њих су то одбили.

Међу тим играчима је сенегалски дефанзивац из Генгама Донатјен Гомис, као и Египћанин Мустафа Мохамед из Нанта, јавља Бета.

„Грозно је. Читао сам раније чланак у коме је неко, мислим тренер, рекао да је хомофобија мишљење. Не, то је злочин. То је анахроно. Живимо у времену где је свако слободан да буде оно што жели”, рекао је Веран за Франс 2.

Он је подсетио да доста људи и даље пати због хомофобије у свакодневном животу и да су средства попут ове кампање добра како би се „нормализовало оно што је већ нормално”.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *