Влада није испунила ниједан захтев пољопривредника: Од сутра протести!

0
сутра, село

Pixabay

Пољопривредници апсолутно никакав договор нису постигли на данашњем састанку са премијерком Србије Аном Брнабић и од сутра ће кренути у протесте, јавио је Н1.

Председник Удружења “Стиг” из Пожаревца Недељко Савић је рекао да су пољопривредници изнели своје захтеве, али да ниједан није испуњен и да су приморани да од сутра у 9 сати крену у протесте.

“Искрено, нисам изненађен одговором Владе. Да би се ово испунило и пољопривреда кренула напред, потребно је доста новца. Немамо разумевање владе и предстојећим акцијама покушаћемо да скренемо пажњу на нас”, рекао је Савић.

Он је истакао и да ће протест бити организован као протестна вожња.

“Стајаће се поред пута, а после тога уследиће јаче мере. У првом делу протеста нећемо малтретирати грађане…Стајаћемо поред пута”, рекао је председник Удружења “Стиг”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је позвао све пољопривреднике да се придруже протесту.

Пољопривредници траже субвенције по хектару од 300 евра и да се на дизел не обрачунава акциза и ПДВ, као и да субвенција по крави износи 40.000 динара.

Ратари и сточари од власти очекују и да им се обезбеди цена пољопривредних производа, пшенице, кукуруза, соје и других, као на берзама у Будимпешти и Паризу. Они имају захтеве и везане за премије за млеко.

“Покушали смо још прошле године да укажемо на поремећаје на тржишту”, рекао је Савић и додао да је цена пшенице од 18 динара неприхватљива, јер пољопривредници не могу да је произведу по тако ниској цени.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *