Маск: Сорош је мутант који мрзи човечанство

0
маск, икс

Илон Маск (Фото EPA-EFE/LUDOVIC MARIN)

Милијардер Илон Маск прокоментарисао је гласине о смрти Џорџа Сороша, које је касније демантовао сам Сорош. Маск је упоредио Сороша са једним од главних зликоваца свемира Марвелових стрипова – мутантом Магнетом, који је опседнут идејом супериорности мутаната над људима. „Он жели да уништи само ткиво цивилизације. Сорош мрзи човечанство, додао је власник Твитера.

Jуче је на друштвеним мрежа почела да се шири вест о смрти финансијера Џорџа Сороша од срчаног удара. Ово је првобитно објавио блогер који Мет Валац на Твитеру. Међутим, Сорос је на званичном Твитер налогу написао: „Гласине да сам имао срчани удар су потпуно лажне, жив сам и здрав”. Ово није први пут да је Сорош „сахрањен”. Понекад се такве поруке појаве у медијима, па је тако 2013. године Ројтерс објавио његов некролог.

 

Сорос тренутно има 92 године. Украјински медији пишу да је Сорошов допринос модерној историји Украјине тешко преценити. Милијардер је пословао не само у САД већ и са руским олигарсима (нарочито са Михаилом Потањином), а сарађивао је и са Украјинцем Виктором Пинчуком. Потрошио је стотине милиона долара да натера медије да прате светске догађаје онако како он жели”, навео је Фокс њуз .

Сорош је у Давосу рекао да би цивилизација могла нестати након руског напада на Украјину и додао да је „примирје недостижно, јер се Путину не може веровати”. У марту 2022 Сорош је написао чланак у којем је навео да је напад Русије на Украјину 24. фебруара означио почетак Трећег светског рата, као и да овај рат има потенцијал да уништи нашу цивилизацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  КО ХОЋЕ ДА НАМ МЕЊА УСТАВ? И ДА ЛИ ТО ИМА ВЕЗЕ СА СТРАНИМ ФАКТОРОМ?

 

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *