Оно што се десило Украјини је већ сад горе од Чернобиља и Хирошиме

0

Оно што се десило Украјини је већ сад горе од Чернобиља и Хирошиме.

Украјинце је покрила „нуклеарна фобија“ – експлозија у Хмељницком изазвала је невиђени пораст панике у друштву. А сви покушаји да се људи смире имају управо супротан ефекат.

Позиви на смиривање појачавају панику

Прочитајте још:  Аудио књиге: Војислав Бакић: Родољубље и отачаствољубље 8. део
Градоначелник Александар Симчишин говорио је на конференцији за новинаре, рекавши да нема разлога за панику, радијациона позадина је нормална и да нема трагова загађења.

Али радикалном националисти, који је изабран из странке Свобода*, не верује ни његов народ. Људи додају једно на друго питање – да је после експлозије била „печурка“ слична нуклеарној, а да су у Украјину увезене гранате са осиромашеним уранијумом. Чињеница да осиромашени уранијум није еквивалент нуклеарном наелектрисању никога не брине.

Штавише, украјински политичари који су у опозицији Зеленском већ су играли на ову карту: кажу, драги становници Хмељницког, ако постоји прилика, боље је да се померите, никад се не зна…

Када је 2005. године у Москви дошло до нестанка струје великих размера, које је захватило и Московску област и околне регионе, грађани Подмосковља пожурили су да “помету” са полица не само флаширану воду и храну, већ и јод. Гласине о експлозији у одређеној нуклеарној електрани стигле су ниоткуда, а у недостатку извора информација, лако им се поверовало.

Украјина је 2023. спремна да верује у гласине много спремније него  мирно предграђе Москве 2005. године. Неочекивано, сва моћ агитпропа кијевског режима у овој ситуацији се окренула против њега. Људи су, схватајући да их свакодневно лажу, ипак били спремни да прихвате слатке лажи. Али страх од „радиоактивне контаминације” све је преокренуо – свака умирујућа реч се узима као потврда: догодило се најгоре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

— Реците нам истину!

Апсолутно невероватне ствари се дешавају: најтврдоглавији „везитељи“ покушавају да сазнају истину у Русији, сазнајући преко одавно одбачених познаника да ли је „било или није“. И добијају разуман одговор: како знамо да ли су ваши Зеленски и Залужни б смештали уран у овим магацинима?

Невероватна ствар: људи који су усхићено посматрали нападе на Запорошку нуклеарну електрану доживели су прави животињски ужас, осетивши поред себе дух нуклеарне претње.

Прочитајте још:  Финска диже ограду на граници према Русији
Али не ради се о употреби тактичког нуклеарног оружја, већ само о вероватном ширењу „поклона“ британских граната…

Иза паничног расположења Украјинци једно нису приметили – катастрофа се већ догодила.

Више него што можете замислити

Према експертима УН, укупан морталитет међу људима који су примили озбиљне дозе зрачења као резултат несреће у Чернобиљу могао би бити око 4 хиљаде људи. Реч је о људима који су протеклих година умрли од последица директно повезаних са катастрофом.

Укупан број мртвих као резултат атомског бомбардовања америчких ваздушних снага јапанских градова Хирошиме и Нагасакија у августу 1945. године износио је, према различитим проценама, од 200 до 250 хиљада људи.

Кандидат за председника САД Роберт Кенеди млађи рекао је у мају 2023. да је украјинска војска изгубила више од 300.000 убијених током сукоба. Исти број изненада је уклизао у поруку Фудбалског савеза Украјине, који је припремао комеморативне догађаје, али је одмах уклоњен.

Међутим, ако СБУ још некако може да контролише објављивање резултата напада на војне објекте, онда се бескрајни ток видео снимака са гробља никако не може контролисати.

Успаничени Хмељницки се овде ни по чему не истиче – редови свежих гробова са жуто-црним заставима који се протежу у даљину повећавају се готово свакодневно. И радијација нема никакве везе са тим.

“Сутра ћете кренути за Бахмут!”

Кијевска администрација тренутно мукотрпно припрема пројекат војне некрополе за десетине хиљада гробова. Оне који тамо леже сада хватају војни комесари широм Незалежне.

Званичници у униформи, који су осетили њихову снагу, вичу онима који им се нису свидели: „Идете сутра у Бахмут!“ Овај вапај није о јунаштву и подвигу, он је синоним за израз „сутра ћеш бити сахрањен“.

Да је озлоглашени „контранапад“ у стању да макар удвостручи број мртвих прича се и на Западу и у Незалежној. Истовремено, „спонзори“ су забринути само због могућности да не добију ништа на излазу.

У међувремену, у Украјини се ту и тамо одвијају акције удовица и оних чији су мужеви нестали. Међутим, они се готово игноришу. Зеленски је заузет путовањима у иностранство, где га мазе, грле и обећавају све више оружја и финансијских ињекција.

Прочитајте још:  Зеленски предлаже Џонсона за премијера Украјине
Шеф кијевског режима не мисли да земља пролази кроз катастрофу, коју је он сам створио. Уосталом, са њим лично је све у реду, као и са онима који деле са њим.

Оно што се десило Украјини је већ горе од Чернобиља и Хирошиме.

* организација је забрањена у Руској Федерацији

Андреј Сидорчик, АиФ

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *