ТРАНСАКТИВИСТИ ТРАЖЕ ДА ДАН МАЈКИ ПОСТАНЕ ДАН РОДИТЕЉА

0
мушкост

ТРАНСАКТИВИСТИ ТРАЖЕ ДА ДАН МАЈКИ ПОСТАНЕ ДАН РОДИТЕЉА,

Поводом Дана мајки који је недавно облежен (друга недеља маја), заговорници ЛГБТ+ права гласно су подржали „инклузивније“ наративе, и искористили платформе друштвених медија да поделе садржаје који тврде да очеви такође отелотворују улогу мајки. Ово је нови облик ширења њихове идеологије. Не треба да постоје очеви и мајке, мушкарци и жене, већ само… Оно како се неко осећа у датом тренутку.

Једна таква прича истакнута је у видео снимку који је дистрибуирао популарни налог Libs of TikTok. У њему се појављује „транс жена“, биолошки мушкарац који се идектификује као жена, и који размишља о годишњим прославама Дана мајки и Дана очева. Са „идентитетом“ који није ни мушки ни женски, ова особа говорила је о друштвеним нормама везаним за ове празнике. „Као транс жена, који празник да славим? Не осећам се као отац. Дан мајки је сутра, осећам се као мама, али ко мене слави?” питао је он. Да, он. Он није она, без обзира на то како се „осећа”.

Прочитајте још:  ДРИТАН И „ТОП ХИЛ“: Медији сузавцу не вјерују или ко шиша премијера!
Његова дилема се проширила и на друге попут њега, питајући: „Да ли постоји још неко који није сигуран у коју категорију се уклапа? Јесте ли мама или тата? Где је Дан родитеља? Зашто једноставно не бисмо имали Дан родитеља?“ Он је предложио „инклузивнију“ прославу која слави све родитеље, и не јача бинарност мајке или оца. С једним делом се заправо можемо сложити. Заиста би требало да постоји Дан родитеља, који слави незаменљиву улогу коју мајке и очеви имају у добробити своје деце. Али не по цену елиминисања два дана која славе нарочито – и то одвојено! – мајке и очеве.

Други видео који је дистрибуирао Alpha Fox говорио је о сличном осећању, као део разговора између „транс жене“ и „њене“ ћерке. Млада девојка је потврдила замућене линије родитељских улога, наводећи: „Ти си моја мама.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Радикално левичарско виђење Дана мајки последњих година све више је у центру пажње. Прошле године, на пример, како је известио Брајтбарт њуз, Калвин Клајн покренуо је кампању поводом Дана мајки приказујући трудног „транс мушкарца“. Овај модни бренд имао је за циљ да истакне „стварност нових породица“ као омаж Дану мајки.

Њихова кампања скренула је пажњу на Роберта Бита, ријалити ТВ звезду из Бразила која је прешла из жене у мушкарца и била трудна током фотографисања. Серија слика приказује Битијеву, без мајице, тако да јој се види труднички стомак и ожиљци од уклањања дојки, заједно с њеном партнерком, Ериком Фернандес, уметницом за тетоваже.

Прочитајте још:  Француски министар правде прети затвором родитељима тинејџера који учествују у нередима
Докле ћемо трпети ово лудило? Истина је само једна. Мајка је женско, а отац мушко.

Ифам.њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *