Другосрбијанска перјаница из РС, Јелена Тривић подржала Вучића: Долазим на митинг 26.

0

Јелена Тривић

Народни фронт има за циљ да помрси конце режиму у Републици Српској. Ми смо истинска опозиција и алтернатива режиму Милорада Додика и сарађиваћемо са свима који желе да га сруше, рекла је Јелена Тривић, предсједник Народног фронта, а преноси Бањалука.нет.

“Ако за некога кажете да је опустошио Српску, да ју је раселио, да је спржио земљу, да је уништио привреду и економију, да све негативно долази из тих структура, не можете са њим да сарађујете. Ми то треба да мијењамо. То је основни концепт Народног фронта и једини елиминаторни фактор око ког нема преговора: Ништа са режимом”, јасна је Тривићева.

Јелена Тривић објашњава да је Народни фронт основан као политичка странка с циљем да допринесе напретку и просперитету Републике Српске и бољем животу њених грађана.

Она је додала у опозиционим странкама има људи који желе да праве комбинације са режимом, али да су врата Народног фронта отворена за сарадњу са свим искреним опозиционарима “који желе да сруше Додиков ненародни режим”.

“Оснивањем ове странке инвестирам себе као човјека у сваком смислу и покрећем нешто ново. Kрећем испочетка, то је најтежи, али најисправнији пут. На политичку сцену у Српској смо унијели неку нову енергију, свјежину и дах”, објашњава Тривићева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истакла је да јој је посебно драго то што нико, када су кренули у оснивање Народног фронта, није имао ни најмању инсинуацију да ће то бити странка “приколица” режима.

“Сви су знали да ће то бити странка најдаља од садашњег режима у Српској, с обзиром на мој досадашњи рад. Борила сам се до сада без резерве, задршке, без компромиса, не правећи уступке и талове са Додиковим режимом”, казала је Тривићева.

Прочитајте још:  Скандалозна изјава Мираша Дедеића: "Београдски попови из Црне Горе могу само да изнесу ПРАШИНУ НА ОПАНЦИМА"

То је ствар принципа, морала и политичке доследности, рекла је она у емисији “Мат” БН ТВ.

Поводом трагедија и убистава у Србији, рекла је да власт у Србији нема везе с тим, да нема разлога за протесте против власти у Србији, додавши да ће она ићи на митинг подршке Вучићу 26. маја у Београд и позвала је своје симптатизере да јој се придруже.

“Режим у Републици Српској понекад слиједи националну политику која се креира у Загребу”, изјавила је Јелена Тривић.

Тривићева је то изјавила коментаришући своју реченицу у изворној ноћи октобра прошле године да ће Српска у националним питањима слиједити Србију.

“Наставак те реченице гласи “јер нећемо ваљда слиједити националну политику која се креира у Загребу” што некад од режима у Српској видим. Моја изјава и даље стоји јер је рационална и исправна”, нагласила је Тривићева.

“Многи хрватски интереси овде пролазе: Трговска гора, Пељешки мост, залагање за трећи ентитет, предају јасеновачке грађе, чин додијеле одликовања ХВО бригади у Дервенти који се десио уз знање власти Српске. Све то указује да се много, много консултација обавља за званичним Загребом по питању нас у Републици Српској”, додаје Тривићева.

Истиче да је нама у Српској јесу потребни регионални мир и стабилност, јер нема јаке економије без мира, али да Српска мора да зна гђе је окренута и гђе јој је матица.

“Ђелује да неки који воде Српску јесу мало скренули поглед јер некад прате званичну политику Загреба умјесто званичну политику Београда. Званична политика Београда није само за Србију него за све Србе, па и за нас овђе. Србија је матица. У Београду треба да је центар нашег националног и другог бића”, јасна је Тривићева.

Прочитајте још:  Певачица Јадранка Барјактаровић избачена са српских телевизија и дисквалификована са фестивала

Србија је, према њеним ријечима, показала одговорност према Српској и њеном народу коме је често долазила помоћ из Србије, помоћ за болнице, школе, општине, на чему је народ Српске веома захвалан.

“Додиково србовање са подигнута три прста је шаторска, а не национална политика”, закључује Тривићева.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *