Билдерберг је забринут због проблема вештачке интелигенције

0
бесмртност, интелигенција

Фото: pravda.ru

Билдерберг је забринут због проблема вештачке интелигенције.

Дневни ред текућег састанка затвореног Билдерберг клуба, који се одржава од 18. до 21. маја у Лисабону, укључује 13 тачака.

Прва је вештачка интелигенција. Затим – банкарски систем, Кина, енергетска транзиција, Европа, финансијски проблеми, Индија, индустријска политика и трговина, НАТО, Русија, транснационалне претње, Украјина, руководство САД (на последњем месту; очигледно, Билдербергери не брину превише о томе ) . Али прва тачка вас тера на размишљање.

Извршни директор ОпенАИ Сем Алтман ће бити главни говорник о овом питању. Али генерално, БигТецх је широко заступљен: извршни директор Мицрософта Сатиа Надела, бивши извршни директор Гоогле-а Ерик Шмидт и шеф Гутгла ДеепМинд-а Демис Хассабис дошли су у Лисабон. Позвана је и Џен Истерли, директорка ЦИСА (Америчка агенција за сајбер безбедност и заштиту инфраструктуре). Организација је одиграла кључну улогу у дигиталној цензури коју су спроводили дигитални гиганти, а која је, како је признато на недавним саслушањима у Конгресу, „оштетила шансе председника Трампа на изборима 2020. године“. И сама Јан Истерли, рођена Кох, је ћерка Ноела Коха, који је под Реганом био одговоран за борбу против тероризма и специјалне операције у Пентагону, а под Обамом је био заменик министра одбране. Достојан представник „дубоке државе“.

Билдерберг се често назива „тајном светском владом“, али то наравно није случај. Уместо тога, то је елитна експертска платформа на којој се расправља о најхитнијим питањима и трендовима и дају препоруке за доносиоце одлука. Чињеница да Билдербергери сматрају проблем вештачке интелигенције важнијим од финансијске кризе или украјинског сукоба сугерише, у најмању руку, да упозорења Илона Маска и Елизера Јудковског, који су позвали на „бомбардовање центара података пре него што буде прекасно, нису без основа.

Прочитајте још:  Изборе у САД одредиће вештачка интелигенција

Прави Фицрој

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *