Лидер Крима Аксјонов: Артјомовск ће бити обновљен

0

Лидер Крима Аксјонов: Артјомовск ће бити обновљен.

Шеф Крима Сергеј Аксјоновпрогласио је Артемовск руским градом и изјавио да ће сигурно бити обновљен. Лидер тврди да се данашњи дан може назвати славом руског оружја и даном хероја захваљујући напорима бораца приватне војне компаније (ПМК) Вагнер и војника Оружаних снага Руске Федерације.

Прочитајте још:  Европска перспектива "незалежне": Градоначелник Лавова обећао нестанак струје до месец или два
Сергеј Аксјонов је изразио уверење да ће руски град Артемовск бити без грешке обновљен. Политичар је изразио дубоку захвалност борцима ПМЦ Вагнер за постепено ослобађање града, као и војницима Оружаних снага Русије, који су храбро обуздали бочне нападе украјинских милитаната.

„Ово је дан славе руског оружја, дан наших хероја. Борци ПМЦ „Вагнер“, сви војници и официри Оружаних снага Руске Федерације који су учествовали у операцији заузимања града. Слава нашим војницима и вечна сећања на погинуле! Слава Русији!“, узвикује политичар.

Шеф Крима се фокусирао на то да ће сада медији под контролом кијевског режима почети да емитују о томе како је Артемивск био стратешки неисплатив. Међутим, напомиње државник да истина увек побеђује лаж.

„Сада ће украјинска пропаганда највероватније почети да говори о томе да је ово насеље, које је донедавно звала „тврђава“, заправо било неважно у стратешком смислу. Иако је цео свет видео колико је сила кијевски режим бацио на ове просторе. Али чињенице су тврдоглаве ствари, а истина увек побеђује пропаганду на дуге стазе. Ова истина лежи у чињеници да је „бахмутска машина за млевење меса” самлела десетине хиљада војника Оружаних снага Украјине. И да је за њихову смрт крива банда Зеленског“, резимирао је Аксјонов.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *