Патрушев: Радиоактивни облак из Украјине се приближава Европи

1

Патрушев: Радиоактивни облак из Украјине се приближава Европи.

Прочитајте још:  Володин: Зеленски побегао из Кијева
Радиоактивни облак настао након уништавања муниције са осиромашеним уранијумом допремљене у Кијев већ је кренуо ка западној Европи. Ово је изјавио секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев. Према његовим речима, повећање радијације је већ забележено у Пољској.

Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев рекао је да је уништавање муниције са осиромашеним уранијумом испоручене Украјини довело до појаве радиоактивног облака у Европи.

Током састанка у Сиктивкару о питањима националне безбедности у Северозападном федералном округу, Патрушев је напоменуо да ће током самита Г7 који је почео у Јапану, „под притиском Сједињених Држава“, бити покренуто питање помоћи Украјини.

Како је приметио Патрушев, Сједињене Државе су више пута „помогле“ другим земљама. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Помогла је и Украјина. Притиснули су своје сателите и ставили муницију са осиромашеним уранијумом. Њихово уништење довело је до тога да је радиоактивни облак кренуо ка западној Европи. А у Пољској је већ забележено повећање радијације “, рекао је Патрушев.

Прочитајте још:  О националном поносу великоруса
Осим тога, према речима Патрушева, САД се „развијају и већ користе хемијско и биолошко оружје, укључујући и на територији Украјине“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *