Амерички војници заједно са трупама из Албаније, тзв. Косова и Северне Македоније на војној вежби

0

(Фото: Јања Гаћеша/Нови Стандард)

Амерички војници заједно са трупама из Албаније, тзв. Косова и Северне Македоније на војној вежби.

Амерички војници придружиће се трупама из Албаније, такозваног Косова и Северне Македоније у склопу припрема за извођење велике међународне војне вежбе НАТО „Бранилац Европе 23“ (Defender Europe 23), пише Радио-телевизија Албаније.
Прочитајте још:  Укра­ји­на се „ки­ти” израелским на­па­дом на иран­ску фабрику
У вежби учествују америчке и НАТО трупе, водиће је Европска команда САД, а током узвођења ће бити демонстриране интерактивне способности САД са савезничким и НАТО партнерским војскама. Оперативна група Југ је већ оформљена са америчким војницима који се придружују трупама из Албаније, тзв. Косова и Северне Македоније.
Присуство тзв. косовских безбедносних снага чини ову структуру још посебнијом, пише Радио-телевизија Абаније, а преноси „Косово онлајн“.
Вежба почиње сутра и трајаће до 2. јуна, а укључиваће више од 7.000 припадника америчке војске и 17.000 мултинационалних војника из више од 20 савезничких и партнерских земаља.
Министар одбране у Приштини Арменд Мехај најавио је да ће сутра почети највећа међународна војна вежба. Мехај је нагласио да се улагало у опрему и системе наоружања, како би се овај дан дочекао, преноси Кљан Косова.
„Више од годину дана интензивне припреме за успешну реализацију ове вежбе. Улагања у опрему и системе наоружања, улагања у инфраструктуру, обуку, обуку и образовање као никада раније“, написао је Мехај.
Мехај је истакао да је су снаге тзв. Косова спремне да се придруже великој породици НАТО-а.
„Косово је спремно да угости 25 партнерских земаља са преко 22.000 војника за вежбу „Бранилац Европе 23“. Наша намера је јасна, војска Косово је спремна да се придружи великој породици НАТО“, поручио је он.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=jbnHyVpF2xM

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *