ОШ “Владислав Рибникар” наставља да ради без оцењивања и испитивања ђака

0
монструм

Испред школе Владимир Рибникар (Фото: Васељенска)

ОШ “Владислав Рибникар” наставља да ради без оцењивања и испитивања ђака.

Прочитајте још:  Вучић рекао колико Србија троши на увоз гаса
Основна школа “Владислав Рибникар” на Врачару, у којој је 3. маја ученик убио девет ђака и чувара, наставља сутра да ради по програму без оцењивања и испитивања ђака, рекао је председник Савета родитеља Игор Ђорђевић.

Ђорђевић је рекао да деца која не могу да долазе у школу неће морати то да чине, као и да ће одговарати само она која желе.

Прочитајте још:  Турска на Балкану, митови и реалност
Он каже да је школи за данас била заказана седница Савета родитеља, али да формално није одржана, јер део родитеља страдале деце није био присутан и писмено су затражили одлагање.

Ђорђевић је навео да су се данас неформално дотакли теме да школа буде завршена 3. маја и да је то мањи број родитеља подржао.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Представници Владе Србије дошли су данас у школу са одговорима на захтеве родитеља, али су њихово саопштавање одложили за наредну седницу, јер прво желе да разговарају са свим родитељима убијене деце” – рекао је Ђорђевић.

“Савет родитеља стоји иза седам захтева на које је данас требало да добијемо одговоре” – рекао је Ђорђевић.

Прочитајте још:  Митски бројеви: Мистерија косовске демографије
Раније данас више од 200 родитеља деце из Основне школе “Владислав Рибникар” придружила се иницијативи да одмах буде обустављено извођење наставе у згради школе и да се радна школска година оконча са 3. мајем, када је ученик седмог разреда убио деветоро ђака и чувара те школе.

Родитељи ученика из одељења у којем се 3. маја догодила трагадија јуче су упутили допис Министарству просвете у којем захтевају хитну суспензију директора школе, школског психолога и педагога.

Прочитајте још:  КОВИД ЛУДИЛО – Тиодоровић: Сви ћемо примити нову вакцину на јесен
Такође су навели да остају при раније изнетим захтевима, међу којима и да се у потпуности и до краја изврши реконструкција трагичног догађаја и статус истраге поводом тога и о томе обавесте заинтересоване стране.

Они траже одговор на питања шта ће бити са убицом и у ком су статусу његови родитељи, као и шта ће се конкретно предузети поводом предложеног реновирања просторија школе.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *