Полиција претреса кућу амбасадора Босне и Херцеговине у Катару, више приведених

1
бих

Припадници МУП-а Кантона Сарајево од јутрос врше претресе на више локација, а међу њима је и породична кућа бившег градоначелника Сарајева и актуелног амбасадора Босне и Херцеговине у Катару Абдулаха Скаке (СДА).

У акцији „Визионар” већ је приведено више особа у службене полицијске просторије, преноси портал Клиx.

 

Претреси се врше на више локација у општинама Стари Град, Центар и Вогошћа, а спроводе је припадници Сектора криминалистичке полиције и Сектора за полицијску подршку МУП-а Кантона Сарајево.

Акција се проводи због сумње у почињење више кривичних дела, између осталог злоупотреба положаја, несавестан рад у служби, кривотворење службене исправе, давање мита и других облика користи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За сада није познато да ли је и Абдулах Скака званично ухапшен, али портал Клиx наводи да он присуствује претресу своје куће.

 

Њему је путем Министарства спољних послова БиХ недавно упућен позив да се одазове тужиоцима у Сарајеву.

Пре неколико дана упутио је захтев МСП-у за напуштање земље у којој се налази на дипломатској мисији (Катар) и најавио да ће у наредном периоду користити годишњи одмор преноси Танјуг.

На основу пријава у протеклих неколико година, у Кантоналном тужилаштву у Сарајеву је формирано неколико предмета против Скаке, наводи Клиx.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Полиција претреса кућу амбасадора Босне и Херцеговине у Катару, више приведених

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *