Полиција ушла у зграду општине Звечан: Специјалци бацали сузавце и шок бомбе, има рањених (ВИДЕО)

1

Припадници полиције тзв. Косова окружили су данас пре подне зграде општина Зубин Поток, Звечан и Лепосавић на северу Косова и Метохије, након чега су се огласиле сирене за узбуну. Сирене за узбуну огласиле су се у Лепосавићу, Звечану и Северној Митровици.

Како јавља наш репортер, полиција тзв. Косова ушла је у зграду општине Звечан.

Косовски специјалци поставили су два оклопна возила испред улаза у зграду скупштине општине Звечан. Окупљени грађани су на око 50 метара од општине и на сваки покушај да се и за корак приближе згради, полиција реагује бацањем сузавца.

Они, иначе, имају амблеме Косовских безбедносних снага на својим шлемовима. Подсетимо, Косовске безбедносне снаге не могу да иду на север КиМ без претходног одобрења команданта Кфора. То је део Бриселског споразума из 2013. године.

Репортер РТ Балкан наводи да су специјалци бацали сузавце и шок бомбе на грађане који су стајали са подигнутим рукама. Има повређених међу грађанима, а неколико њих је пребачено ка Клиничком центру у Северној Митровици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Докторка Даница Радомировић, заменица директора Клиничко-болничког центра, потврдила је “Новостима” да је неколико пацијената са повредама од шок-бомби и сузавца примљено у ову болницу. Са лица места нам стижу информације да има и рањених ватреним оружјем.

На факултетима и школама у Косовској Митровици прекинута је настава, пише РТС.

У Звечану је искључена струја, укључени су ометачи за сигнал мобилне телефоније и интернета, а овај град надлећу хеликоптери.

Више извора потврђује да се у Звечану у једном тренутку чула и пуцњава.

Председник Србије и врховни командант оружаних снага Александар Вучић потписао је наредбу о подизању борбене готовости јединица Војске Србије на највиши ниво, и наредио им хитан покрет у правцу административне линије са Косовом и Метохијом, сазнају “Новости”.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *