Москва и Ријад не прихватају покушаје наметања западних вредности

1

Москва Фото: Известија / Дмитриј Коротајев

Москва и Ријад не прихватају покушаје наметања западних вредности.

Русија и Саудијска Арабија не прихватају покушаје наметања конкретних западних вредности земљама, Москва и Ријад имају свој став о очувању традиције, изјавио је руски министар унутрашњих послова Владимир Колоколцев.

Он је то рекао у интервјуу за Вести. Дежурно одељење“ на „Русија 24“.

„Што се тиче наших односа, они су у успону. Без сумње, међународна ситуација, геополитички догађаји утичу на сва дешавања међународне полицијске сарадње. Па, оно што радује јесте да Краљевина Саудијска Арабија није подлегла притисцима споља и није ушла у украјинску коалицију, она наставља да води своју независну, суверену политику“, рекао је министар.

Прочитајте још:  НАТО ТЕНКОВИ НА НЕКОЛИКО КИЛОМЕТАРА ОД БЕЛОРУСКЕ ГРАНИЦЕ: Шта се дешава? (ВИДЕО)
Русија и Саудијска Арабија имају много тога заједничког, имајући у виду међународну агенду, посебно у погледу очувања традиционалних вредности, нагласио је он.

„И у Руској Федерацији или у Краљевини не прихватају покушаје споља да донесу неке специфичне западне вредности у наше земље. Можда ће… ускоро ступити у брак са животињама, али то не значи да морамо да следимо њихове принципе. Тамо, вероватно, неко већ грца у ишчекивању. Али, ипак, и Саудијци и Руси имају недвосмислену позицију очувања нашиһ традиционалниһ вредности“, рекао је Колоколцев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

24. маја се сазнало да је Владимир Колоколцев, на позив саудијског колеге Абделазиза бин Сауда бин Наефа Ал Сауда, посетио низ одељења Министарства унутрашњих послова Саудијске Арабије. Тамо се упознао  са радом локалних одељења Министарства унутрашњиһ послова.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *