Руски сенатор: САД и НАТО су подстрекачи новог сукоба на Космету

1

Руски сенатор: САД и НАТО су подстрекачи новог сукоба на Космету.

Још једно жариште тензија у Европи је од користи Вашингтону и НАТО блоку, сада га распирују на Балкану. Ово је за Параграф рекао шеф Комитета Савета Федерације за међународне послове Григориј Карасин. Тако је прокоментарисао распоређивање српске војске у близини административне линије са Косовом након сукоба косовских специјалаца и Срба.

„Можда ће се активирати још једно жариште тензија у Европи, што нам се не би много допало. Москва ће пажљиво пратити ситуацију. Криза у Европи је од користи Вашингтону и НАТО блоку, они су ти који провоцирају и подстичу провокативне акције косовских власти “, рекао је он.

Сенатор је прокоментарисао и поређење Министарства одбране Србије, премијера Косова Аљбина Куртија са украјинским лидером Владимиром Зеленским, који се понашао као жртва.

„Мислим да неће бити могуће поновити „подвиге“ Зеленског, јер је он превазишао самог себе. Али постоје покушају да се премијер Косова претвори у жртву, као и председник Украјине“, нагласио је Карасин.

Раније је саопштено да се јединице Војске Србије распоређују дуж административне линије са Косовом и Метохијом. Српски министар одбране Милош Вучевић упоредио је Куртија са Зеленским. И косовски премијер сања да буде жртва.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *