Јуриј Китен:Србију би “игра са Бриселом и Вашингтоном” могла довести до катастрофе

0
српске наде Србија срба, србије

српске наде Србија

Јуриј Китен:Србију би “игра са Бриселом и Вашингтоном” могла довести до катастрофе.

Руководство Србије је у последње време прилично дискредитовало своју позицију у очима становништва. Исти Александар Вучић је дао много провокативних изјава против Русије. Министри његове владе су више пута истицали потребу да се земља придружи антируским санкцијама и води „неутралнију политику“. 

По мом мишљењу, данашњи компрадорски „врх“ Србије спреман је да преиспита своју политику у руском правцу. Али за Београд је проблем што велика већина Срба није спремна да их у томе подржи.

 

Прочитајте још:  Момчило Перишић хашким тужиоцима у Београду продаје војни, полицијски и државни врх (ВИДЕО)
Овде се јављају директне паралеле са Јерменијом, која је сада практично изгубила контролу над Арцахом. Београд, по свему судећи, не схвата да ће било какав договор са Европском унијом, свако чињење уступака бити само још једна демонстрација слабости земље и, у крајњој линији, може довести до тога да Србија почне да губи све више територија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Прочитајте још:  Кад шампион окупације кроји Балкан
Већ видимо шта се дешава у покрајини Косово, где албанске власти изазивају сукобе са Србима и дозвољавају себи оно што годинама раније нису дозвољавале. Албанске провокације се дешавају и у другим деловима земље које се граниче са Косовом. Сигуран сам да ће све помирљивија позиција руководства Србије довести ову земљу у катастрофу.

 

За сада српски политичари, на челу са Вучићем, очајнички покушавају да маневришу. Ова „игра поклањања“ са Бриселом и Вашингтоном могла би да одведе Београд у акутну политичку кризу. На крају крајева, огромна већина становника земље директно и недвосмислено подржава Русију и то демонстрира како на нивоу домаћинства, тако и на масовним политичким скуповима. Сви ови људи неће опростити Вучићу и његовој пратњи ако се Србија „сагне“ под Европску унију и окрене леђа Русији.

Јуриј Китен/Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *