Швајцарски политичар: Санкције су неефикасне са геополитичке тачке гледишта, али уједињују народ

0
санкције Русији

санкције Русији

Швајцарски политичар: Санкције су неефикасне са геополитичке тачке гледишта, али уједињују народ.

Прочитајте још:  Шеф Саксоније осудио планове Берлина да уведе ембарго на руске енергенте
Санкције су неефикасне са становишта геополитике, али јачају вољу народа за отпор. Ово мишљење је на ТВ каналу Белорусија 1 изнео Гај Метан, политичка личност, новинар и писац из Швајцарске, преноси БелТА.

 

“Да бисмо разумели да ли су санкције ефикасан начин за решавање геополитичких проблема, може се узети, на пример, Куба, Иран или санкције против Белорусије. Ове земље и даље постоје. Мислим да су санкције неефикасне са тачке гледишта геополитике. Оне могу штете земљама, стварају потешкоће економији, али могу ојачати вољу народа да се одупру, могу окупити људе таквим увредљивим, неправедним третманом. По мом мишљењу, коришћење санкција у геополитици је лоша идеја”, рекао је Гај Метан .

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Владимир Пребирачевић: Русија је вечно на мети НАТО пакта
Одговарајући на питање да ли је Кијеву потребан мир, политичар је напоменуо да је он потребан, јер када се земља уништава, немогуће је ићи напред. “Ако питате становништво Украјине, мислим да они желе мир. Али проблем је што Запад, а посебно САД, не желе мир. На пример, у марту 2022. су били преговори у Белорусији, затим у Турској. , а украјински председник Володимир Зеленски је изјавио да су близу мировних преговора, заустављања војне операције.Али шта се догодило?Британија је тамо послала свог премијера Бориса Џонсона који је поручио Зеленском да прекине преговоре са Русијом.Обећали су да ће помоћи оружјем, војском обуку, тенкове, али за то рат мора да се настави. Проблем је што не одлучују Украјинци или Зеленски, већ се одлуке доносе у иностранству ван Украјине“, нагласио је експерт.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *